in

Marea Britanie: Se cere renunțarea la termenii „terorism islamist” și „jihadist”. „Nu ajută relațiile comunitare”

Poliția din Regatul Unit ia în considerare renunțarea la termeni precum „terorism islamist” sau „jihadist” din cauză că „nu ajută relațiile comunitare”

Printre alternativele sugerate se numără „terorism revendicat de credință”, „teroriști care abuzează de motivații religioase” și „adepți ai ideologiei lui Osama bin Laden”, raportează The Times citat de Daily Mail.

O organizație a poliției musulmane din Regatul Unit susține că terminologia oficială de astăzi a alimentat percepțiile negative, stereotipurile, discriminarea și islamofobia.

Problema a fost prezentată la o conferință online convocată de comisarul adjunct Neil Basu, șeful poliției antiteroriste.

Update. Explozia de la metroul londonez, incident terorist. Primarul Khan: „Orașul nu va fi niciodată intimidat sau înfrânt de terorism”

Atacuri precum atentatele de la Londra din 2005, precum și atacurile de la Westminster, London Bridge și Manchester Arena, toate din 2017, au fost considerate oficial „terorism islamist”.

Însă Asociația Națională a Polițiștilor Musulmani susține „o schimbare a culturii prin îndepărtarea de la folosirea termenilor care au o legătură directă cu islamul și Jihadul. Acestea… nu ajută relațiile comunitare și încrederea publicului.”

În schimb, a sugerat implementarea cuvântului arab, „Irhabi”, folosit în Orientul Mijlociu pentru a-i desemna pe cei cu opinii extremiste.

Grupul a spus că cuvântul „Jihad” a fost complicat prin sensul său figurat al „luptei” de a fi credincios, precum și a fost obișnuit să denumească autoapărare în contextul unei lupte fizice.

Atac asupra Parlamentului britanic, alarmă de terorism la Londra: morți și răniți
Începe criza locurilor de muncă în Anglia: 484 de aplicații, pentru două slujbe într-un pub

Medicii din Mare Britanie, anunț îngrijorător: „Un al doilea val de coronavirus va devasta sistemul medical”