in

Notă de plată enormă pentru ”divorțul” Marii Britanii din cauza Brexitului: 41,8 miliarde de euro doar în 2021

Nota de plată pentru “divorțul” Marii Britanii din cauza Brexitului s-a ridicat la 41,8 miliarde de euro (36,7 miliarde de lire sterline) în 2021, potrivit unui audit al oficialilor UE.
Raportul anual al Curții de Conturi Europene a dezvăluit că Regatul Unit ar urma să facă plăți de 10,9 miliarde de euro către UE în cursul anului 2022, scrie The Guardian.
Factura divorțului Brexit a scăzut de la 47,5 miliarde de euro (41,7 miliarde de lire sterline) în 2020, reflectând plățile efectuate de guvernul britanic.

Lira sterlină s-a prăbuşit la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani. „Va ajunge la paritate cu dolarul”

Nota de plată pentru “divorțul” Marii Britanii din cauza Brexitului

Tony Murphy, președintele Curții de Conturi Europene, a declarat că suma finală pe care Marea Britanie o va plăti către UE nu ar trebui să se schimbe prea mult. “În general, este destul de stabilă; ar putea exista unele ajustări, dar nu cred că vor fi atât de semnificative.”

Estimările UE privind acordul financiar pentru Brexit au avut tendința de a fi mai mari decât cele ale guvernului britanic, care a prevăzut angajamente de cheltuieli pentru Brexit între 35 și 39 de miliarde de lire sterline.

Cu toate acestea, în iulie, Trezoreria a revizuit în sus factura Brexit cu 5 miliarde de lire sterline, de la 37,3 miliarde de lire sterline la 42,5 miliarde de lire sterline, acuzând creșterea costurilor pe seama îndeplinirii obligațiilor Regatului Unit de a plăti pensiile personalului UE.

Decontul financiar pentru Brexit

Acesta constă în mare parte din proiectele UE pe care Marea Britanie a acceptat să le cofinanțeze în perioada în care a fost stat membru, o categorie în valoare de 28,6 miliarde de euro, potrivit Curții de Conturi.

A doua cea mai mare componentă, 14 miliarde de euro, este costul pensiilor personalului UE, care reflectă obligațiile asumate în timpul celor 47 de ani de apartenență a Marii Britanii la UE. Elementele mai mici includ garanțiile de împrumut oferite de statele membre ale UE, inclusiv Marea Britanie, unor țări precum Ucraina.

Când Marea Britanie a părăsit UE la 31 ianuarie 2020, a convenit asupra unei modalități de calculare a facturii de divorț, dar nu și asupra unei cifre. Totalul final depinde de variabile precum anularea unor proiecte, modificarea estimărilor actuariale și neperformanța împrumuturilor UE.

Raportul a fost publicat pe fondul unei îmbunătățiri a relațiilor dintre UE și Regatul Unit. Liz Truss, în contrast cu problemele sale interne, a aplanat relațiile cu vecinii europeni săptămâna trecută, participând la Praga la un summit european care a reunit țări din UE și din afara UE pentru a discuta despre războiul din Ucraina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
police uk 3

Anglia: adolescent de 16 ani, cu duba pe contrasens, ciocnire frontală pe autostradă la 130 de km pe oră. Bilanț tragic: trei morți

O nouă ediție 4V Rally Raid România are loc la Constanța