in

Acest oraș britanic a interzis de la 1 iunie toate vehiculele pe benzină și motorină, iată ce amenzi sunt

Acest oraș britanic interzice de la 1 iunie toate vehiculele pe benzină și motorină. Automobiliștii trebuie să știe că, începând de săptămâna viitoare, Glasgow va fi primul oraș scoțian care va începe oficial să perceapă taxe pentru zona de emisii reduse – iar dacă nu știți, riscați o amendă de 60 de lire sterline.
>>> Acest aeroport din Marea Britanie anulează limita de 100 ml de lichide în bagajul de mână

Acest oraș britanic interzice de la 1 iunie toate vehiculele pe benzină și motorină

Glasgow va fi primul dintre cele patru orașe scoțiene care va începe oficial să taxeze pentru zona cu emisii reduse. Începând de joi, 1 iunie, în încercarea de a reduce emisiile din centrul orașului, orice șofer care introduce în zonă o mașină care nu respectă standardele minime de emisii riscă o amendă de 60 de lire sterline, relatează Express.
>>> Cea mai murdară linie de metrou din Londra, cu 22 de tipuri diferite de bacterii, inclusiv unele legate de boli care „pun viața în pericol”

Este important ca șoferii să fie conștienți că mașinile pe benzină înmatriculate înainte de 2006 vor fi cel mai probabil amendate. Iar în cazul automobiliștilor care conduc o mașină diesel mai veche de septembrie 2015, aceștia ar putea fi, de asemenea, sancționați, deși vor exista unele excepții pentru ambele vehicule.

În paralel, camerele de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare (ANPR) vor monitoriza drumurile și vor emite amenzi de 60 de lire sterline pentru cei care nu se conformează.

Cum se plătesc amenzile

Trebuie remarcat faptul că se va emite o singură amendă pe zi pentru șoferii care nu respectă regulile, indiferent de câte ori părăsesc sau intră în zonă. Iar amenzile care sunt plătite în termen de două săptămâni vor fi înjumătățite.

Cu toate acestea, sancțiunea se poate dubla de fiecare dată când un șofer încalcă regulile – cu un plafon de 480 de lire sterline pentru autoturisme și 960 de lire sterline pentru vehicule grele și autobuze.

Există temeri că numărul de taxiuri din oraș ar putea scădea ca urmare a zonei cu emisii reduse. Acest lucru se datorează faptului că unele dintre ele nu au solicitat încă o scutire, ceea ce le-ar permite să rămână pe drumuri până în iunie.

sursa: Mirror Online

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]

Moarte inexplicabilă a unui elev de 12 ani din Anglia

Moarte inexplicabilă a unui elev de 12 ani din Anglia, s-a prăbușit în curtea școlii

Visla Recruitment

Visla Recruitment Limited- agenție de recrutare specializată în domeniul construcțiilor