in

Regina, șah la imigranți!

Discursul reginei din 8 mai, din Camera Lorzilor, ce marchează debutul unei noi sesiuni parlamentare, era cunoscut înainte ca suverana Marii Britanii să îl rostească în fața parlamentarilor și a propriului Guven. Mai ales că punctele prevăzute în speech fuseseră deja prezentate de premierul Cameron, ca răspuns la presiunea din partea extremei drepte, care cere legi dure pentru controlul imigrației.



Regina, însoțită de Ducele de Edinburgh, nu a zăbovit mult în clădirea Parlamentului. Cele 15 teme cuprinse în scurtul discurs al Elisabetei II au fost, în principal, legate de situația economică a Regatului. Niciun punct nu a atins problema menținerii restricțiilor pentru români și bulgari, așa cum anunța presa britanică. Imigrația însă a ajuns din Downing Street în discursul Reginei, ceea ce arată că măsurile vor fi puse în practică în această sesiune legislativă.

Laburiștii: un circ xenofob

Regina a reliefat preocuparea Executivului său de problema imigranților astfel: “această țară va atrage oameni care vor să contribuie (la bunăstarea UK – n. red.) și îi va respinge pe cei care vor doar să profite”. După discurs, premierul Cameron a spus, în Camera Comunelor: “Legile noastre pentru imigranți vor pune capăt moștenirii ultimului Guvern, în care oamenii veneau aici și puteau obține ceva pentru nimic.”

Victor Ponta: Impuneți-le românilor reguli mai aspre!

Laburiștii, aflați în opoziție, au declarat că prevederile pregătite de conservatori vor duce la situații rasiste și xenofobe. Liderul laburist, Ed Miliband, a spus referindu-se la conservatori și la partidul extremist UKIP: “Obișnuiau (conservatorii – n. red.) să le spună clovni (UKIP – n. red.). Acum vor să se alăture circului”. Purtătorul de cuvânt al conservatorului a declarat că nu vrea ca Marea Britanie să se întoarcă în trecut, când localurile afișau “Interzis câinilor și iralandezilor!”.

Bani la medic

Una dintre măsuri va fi obligarea imigranților să plătească pentru Sistemul Național de Sănătate (NHS). Nu se știe însă cum va fi pusă în practică această idee și nici dacă se va aplica tuturor celor care vin în Marea Britanie, indiferent dacă sunt din UE sau din afara ei. Medicii de familie (general practitioner) au declarat deja că se opun oricărei prevederi ce i-ar obliga să ceară bani pacienților și nici nu vor face o triere a celor pe care îi vor trimite către spitalele NHS. “Este adevărat că Sistemul Național de Sănătate nu trebuie să fie abuzat”, a declarat Clare Gerada, președintele Colegiului Medicilor de Familie, “dar asta nu înseamnă ca medicii să se transforme în Agenție de Frontieră”.

Politica anti-imigrație aduce UKIP un scor istoric la alegerile locale

De asemenea, amenzile pentru patronii care angajează ilegal imigranți vor crește substanțial, este o altă prevedere a noului pachet de legi. Numai că imigranții ilegali nu pot proveni din Uniunea Europeană, mai ales că de la 1 ianuarie 2014, ultimele țări aderate, România și Bulgaria, nu vor mai avea niciun fel de restricții.

Proprietari polițiști

O altă măsură ar putea fi obligarea proprietarilor să verifice statutul celor care doresc să închirieze locuințe în Marea Britanie și denunțarea acestora în cazul în care sunt imigranți ilegali. Prevederea a stârnit deja ample dezbateri în paginile ziarelor britanice. Asociațiile de proprietari spun că așa ceva este imposibil de realizat și că cetățenii nu pot face munca instituțiior statului. Jeremy Raj, avocat la o mare companie londoneză a declarat că măsura este nerezonabilă și inaplicabilă.

Proiectul de lege va împiedica, de asemenea, imigranții ilegali să obțină permis de conducere și va face mai ușoară expulzarea unor persoane din Marea Britanie, limitând dreptul de a face recurs împotriva deportării și specificând faptul că toți cetățenii străini condamnați pentru delicte grave vor fi repatriați, cu excepția unor “circumstanțe extraordinare”.

Comisarul european Laszlo Andor: UK nu are dovezi ale turismului social

Legislația urmează noile linii emise de ministrul de interne, Theresa May, pentru judecători, anul trecut, și ar putea genera un nou impas între miniștri și instanțe privind drepturile omului, consideră Telegraph. Parlamentul European a avertzat deja autoritățile britanice că setul de legi trebuie să fie în concordanță cu legislația UE și să nu încalce dreptul la liberă circulație al cetățenilor Uniunii, indiferent de țara din care provin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Despăgubit după un accident de muncă

Lista cu asociațiile finanțate de DRP pe anul 2013