in

Ministru britanic: „Occidentul are în vedere orice opțiune” dacă Rusia a folosit arme chimice la Mariupol

arme chimice Mariupol

„Avem în vedere orice opțiune” dacă Rusia a folosit arme chimice la Mariupol, a declarat ministrul forțelor armate din Marea Britanie, James Heappey.

Ministrul a declarat pentru Sky News că guvernul britanic „nu a putut verifica” rapoartele, totuși, dacă se dovedește adevărat „președintele Putin ar trebui să știe că toate opțiunile posibile sunt pe masă în ceea ce privește modul în care Occidentul va răspunde”.

„Este important să recunoaștem dacă există moduri în care aceste lucruri ar putea fi utilizate, de la gaze lacrimogene, care este o măsură pentru revolte, până la sisteme de arme chimice letale cu totul devastatoare”, a spus Heappey.

„Cred că este important să fie foarte clar că există unele lucruri care depășesc limitele și utilizarea armelor chimice va primi un răspuns dur, iar opțiunile sunt pe masă pentru ceea ce ar putea fi acel răspuns”, a mai declarat ministrul.

Ministrul de Externe britanic, atac direct la Putin: „Îi vom cere socoteală lui Putin și regimului său”

Acesta a lăudat forțele armate ucrainene de la Mariupol pentru „eroismul lor uimitor” pe fondul războiului cu Rusia.

El a spus: „Cred că sunt oameni minunați , iar ei simbolizează tot ceea ce am ajuns să admirăm la forțele armate ucrainene în ultimele șase săptămâni”.

Vorbind despre rapoartele de genocid din Ucraina, Heappey a spus că scenele după ce trupele au părăsit Bucha, Hostomel și Irpin sunt „pur și simplu îngrozitoare”.

„Acelea sunt locurile în care am reușit să introducem camere. Cum trebuie să arate, câți morți trebuie să fie în orașele în care nu am reușit încă să punem camere”, a adăugat el.

„Este cea mai monstruoasă pierdere de vieți omenești, o tactică folosită deliberat de ruși pentru a asedia orașele și a impune costuri asupra populației civile care a rămas”, a mai spus ministrul.


…Ministru britanic: „Occidentul are în vedere orice opțiune” dacă Rusia a folosit arme chimice la Mariupol…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

bombardier român

Un bombardier român din Anglia posta pe TikTok filmulețe cu banii furați. Poliția l-a prins imediat

Marea Britanie: Oamenii sunt mai îngrijorați de problemele financiare decât de COVID

Marea Britanie: Oamenii sunt mai îngrijorați de problemele financiare decât de COVID