in

Regatul Unit nu dorește schimbul de prizonieri pentru cei doi luptători britanici capturați de ruși

Regatul Unit nu dorește schimbul de prizonieri pentru cei doi luptători britanici capturați de ruși

Regatul Unit nu încearcă să ajute Moscova cu schimbul de prizonieri între oligarhul pro-rus și politicianul ucrainean Viktor Medvedchuk și doi luptători britanici capturați în Ucraina de forțele ruse, a declarat marți un ministru britanic.

Ministrul pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis, nu a confirmat pentru Sky News dacă guvernul său lucrează pentru un schimb de prizonieri în ceea ce privește luptătorii din Marea Britanie, spunând că nu va comenta „efectiv probleme de securitate națională”.

Înregistrările video cu ambii britanici captivi au fost difuzate la TV rusă. Ei au luptat anterior cu forțele armate din Marea Britanie și s-au oferit să meargă la război împotriva Rusiei.

„Nu ar fi trebuit să fie acolo, este un act ilegal să fie acolo”, a spus Lewis, potrivit CNN.

Shaun Pinner și Aiden Aslin au vorbit amândoi într-un film difuzat pe postul de televiziune de stat Rusia 24, însă nu era clar cât de liberi puteau vorbi cei doi bărbați.

Pinner, 48 de ani, un fost soldat originar din Bedfordshire, a fost capturat la Mariupol în timp ce lupta cu pușcașii marini ucraineni, iar Aslin, 28 de ani, originar din Nottinghamshire, apăra orașul asediat înainte de a fi nevoit să se predea după ce unitatea sa a rămas fără alimente și muniții.

Britanici capturați de forțele ruse cer la TV să fie schimbați cu un oligarh putinist arestat de ucraineni

La trei zile după ce Rusia și-a mutat forțele în Ucraina pe 24 februarie, oficialii ucraineni au spus că Medvedciuk a scăpat de arestul la domiciliu, relatează independent.co.uk.

Lewis i-a încurajat pe oamenii care doresc să ajute Ucraina să facă acest lucru prin „canalele potrivite”, cum ar fi financiar sau deschizându-și casele refugiaților, „în loc să ia proceduri foarte periculoase și ilegale pentru a ieși și a lupta”, a spus acesta.

Putin este nașul fiicei lui Medvedciuk

Medvedciuk a servit ca intermediar pentru Moscova și Kiev după izbucnirea conflictului din Donbas în 2014, valorificând legăturile sale personale cu Putin. Într-un interviu din 2019 cu regizorul Oliver Stone, Putin a recunoscut că a fost nașul fiicei lui Medvedciuk.

„Nu aș spune că suntem foarte apropiați, dar ne cunoaștem bine. El este fostul președinte al Ucrainei și tocmai în această calitate mi-a cerut să iau parte la botezul fiicei sale. Conform tradiției ortodoxe ruse, nu poți refuza o astfel de cerere”, a spus Putin.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat săptămâna trecută că Medvedchuk a fost reținut într-o „operațiune specială”. Soția lui Medvedchuk, Oksana Marchenko, a postat videoclipuri prin care solicită eliberarea soțului ei în schimbul cetățenilor britanici luați în captivitate.


…Regatul Unit nu dorește schimbul de prizonieri pentru cei doi luptători britanici capturați de ruși…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 18 ani, acuzat că a bătut un turist englez în Dublin

Român de 18 ani, acuzat că a bătut un turist englez în Dublin

Vremea se schimbă în Marea Britanie. Se întorc ploile abundente și frigul

Vremea se schimbă în Marea Britanie. Se întorc ploile abundente și frigul