in

Situație critică în închisorile din Marea Britanie: sinuciderile și automutilările au crescut enorm față de anul trecut

Situație critică în închisorile din Marea Britanie. Numărul sinuciderilor în penitenciarele din Anglia și Țara Galilor a crescut cu aproape un sfert în ultimul an, iar autoagresiunile din spatele gratiilor au crescut și ele. Nouăzeci și doi de deținuți s-au sinucis în cele 12 luni până în septembrie, o creștere de 24% față de anul precedent, arată cifrele Ministerului Justiției (MoJ).
Militanții au declarat că statisticile “îngrozitoare” arată daunele inerente ale închisorii și au cerut o reducere drastică a populației penitenciare.
>>> Cum ești dat afară din casă la Londra „fără vină”: 300 de cazuri pe săptămână. ”Profund îngrijorător”

Situație critică în închisorile din Marea Britanie

În această lună, populația penitenciară a atins un maxim istoric de 88.225 de persoane. Cele mai recente proiecții guvernamentale prevăd o creștere la 94.400 de deținuți până în martie 2025 și o cifră cuprinsă între 93.100 și 106.300 până în martie 2027.

Săptămâna trecută, secretarul pentru justiție, Alex Chalk, a anunțat un plan de eliberare a deținuților cu până la 18 zile mai devreme pentru a elibera spațiu în închisori, dintre care două treimi sunt oficial supraaglomerate. Mulți deținuți împart acum celule proiectate pentru unul singur, unele dintre ele neavând toalete, lăsându-i pe deținuți să își facă nevoile în găleți peste noapte, a dezvăluit The Guardian săptămâna aceasta.
>>> Suplimentul de 600 de lire sterline va intra în conturile bancare a milioane de rezidenți din Regatul Unit

Statistici alarmante

Cele mai recente statistici trimestriale privind decesele și automutilarea în închisorile din Anglia și Țara Galilor arată că 304 persoane au murit în cele 12 luni până în septembrie. În cele 12 luni până în iunie 2023 au avut loc 64.348 de incidente de auto-vătămare, cu 21% mai mult decât în precedentele 12 luni, cu o creștere de 8% în închisorile pentru bărbați și o creștere de 65% în închisorile pentru femei.

Un statistician de la Ministerul Justiției a declarat: “În ceea ce privește numărul de deținuți din penitenciare, nu există nicio problemă: “Rata [de automutilare] este acum de peste 11 ori mai mare în unitățile de femei. Acest lucru a fost determinat de o creștere substanțială a numărului mediu de incidente în rândul celor care s-au automutilat în penitenciarele pentru femei, de la 11,5 la 17,9, o accelerare a tendinței de creștere a numărului mediu de incidente observată în ultimii șase ani. Prin comparație, numărul mediu de incidente în rândul celor care s-au automutilat în unitățile de bărbați a rămas la 4,1.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

drone amazon

Pachetele Amazon vor fi livrate cu drone în Marea Britanie până la sfârșitul anului viitor

Viața de student în Marea Britanie e tot mai grea, 9 din 10 sunt afectați de inflație, jumătate au dificultăți financiare