in

Sute de locuri de muncă pentru români în Londra. Salarii de peste 2000 de lire sterline pe lună!

Firma britanică James Lewis, specializată în recrutarea de specialişti în domeniul transportului şi al bunurilor de larg consum, caută 300 de şoferi de autobuz din România care să lucreze în companiile din Londra.

„Am recrutat în ultimele 12 luni aproximativ 300 de şoferi de autobuz în România şi căutăm încă cel puţin 300 de persoane pentru poziţii similare cât mai curând posibil. Compania noastră recrutează şoferi de autobuz încă din anul 2005 din ţări precum Marea Britanie, Polonia, Portugalia sau Italia, iar România este cea mai nouă ţară pe care am adăugat-o în portofoliu“, a explicat pentru Ziarul Financiar Marcin Piszczek, senior recruitment consultant în cadrul James Lewis Ltd.

Compania publică anunţuri de angajare în România pentru că nu găseşte suficient de mulţi candidaţi care să întrunească condiţiile cerute de acest loc de muncă în Marea Britanie. Printre cerinţe: permis de conducere pentru autobuz, atestat profesional de şofer, cunoaşterea limbii engleze la nivel conversaţional, minimum şase luni de experienţă în condusul unui autobuz şi disponibilitatea de a-şi asuma un contract de muncă pentru o perioadă de cel puţin 12 luni în Londra.„Întrucât lucrăm cu câteva dintre cele mai mari companii din sectorul transportului public din Marea Britanie, care se află într-o creştere continuă, cererile lor de personal sunt întotdeauna mari. România este o ţară mare din Uniunea Europeană, iar şoferii care provin din această ţară dau dovadă de standarde înalte în ceea ce priveşte condusul şi au o foarte bună etică a muncii“, a spus Piszczek.

Venitul net poate ajunge la 500 de lire sterline pe săptămână, adică la 2.000 de lire sterline pe lună, cu câteva ore suplimentare. Spre comparaţie, scrie ZF, un şofer de autobuz din România câştigă în Bucureşti, în medie, câte 2.500 de lei net pe lună (circa 415 lire sterline pe lună), iar în oraşele din provincie câte 1.500 de lei net pe lună (250 de lire pe lună).

Șoferii de autobuz plasaţi de compania James Lewis sunt angajaţi pe contracte pe perioadă nedeterminată şi cu normă întreagă, fiindu-le oferită şi posibilitatea de a lucra peste programul minimum de 40 de ore pe săptămână.

Compania de recrutări oferă două săptămâni de cazare gratuită la sosirea în Londra se ocupă şi de obţinerea National Insurance Number.

Reprezentanţii companiei vor veni în Bucureşti de cel puţin două ori până la finalul acestui an, în lunile noiembrie şi decembrie.

sursa: Ziarul Financiar

Pregătiți în România, folosiți în străinătate! Tinerii se gândesc să emigreze încă de când se înscriu la facultate

Cine mai rămâne în Marea Britanie dacă se aplică regula salariului minim de 35.000 de lire sterline?

Milioane de români muncesc în afara granițelor. România rămâne fără forță de muncă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Căpitanul „Stejarilor”, încântat de publicul englez: “Nu ştiu când noi ne vom mai întâlni cu un asemenea public!”

O noua rută aeriană între România și Marea Britanie