in

Premieră mondială! Unui bărbat de 57 de ani i s-a transplantat o inimă de porc

Premieră mondială! Unui bărbat de 57 de ani i s-a transplantat inima unui porc

O echipă de chirurgi americani a transplantat cu succes unui pacient de 57 de ani o inimă de porc modificat genetic.

Operația a avut loc vineri și a demonstrat pentru prima dată că inima unui animal poate continua să funcționeze într-un corp uman fără respingere imediată, a precizat instituția într-un comunicat, potrivit PROTV.

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, căruia i-a fost transplantată inima de porc, a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman. Acum, pacientul este monitorizat îndeaproape de medici pentru a se asigura că noul organ funcționează corect, scrie Agerpres.

„Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Știu că este destul de riscant, dar era ultima mea opțiune”, a spus locuitorul din Maryland cu o zi înaintea operației.

„Abia aștept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine”, a continuat Bennett, care a petrecut ultimele luni țintuit la pat și conectat la un aparat care l-a ținut în viață.

Agenția pentru medicamente a SUA (FDA) a dat undă verde operației în ajunul Anului Nou.


„Este o descoperire chirurgicală majoră care ne aduce cu un pas mai aproape de o soluție pentru deficitul de organe”, a comentat Bartley Griffith, care a efectuat transplantul.

Medic român, acuzat că a nenorocit un pacient în Scoția, după o operație la sâni. Tânără de 24 de ani: „Mi-au putrezit…”

Porcul din care provine inima a fost modificat genetic pentru a nu mai produce un tip de zahăr care este prezent în mod normal în toate celulele porcilor și care provoacă respingerea imediată a organului de către corpul uman.

Această modificare genetică a fost efectuată de compania Revivicor, care a furnizat și un rinichi de porc pe care chirurgii l-au conectat cu succes la vasele de sânge ale unui pacient aflat în moarte cerebrală, în luna octombrie, la New York.

Aproape 110.000 de americani sunt în prezent pe lista de așteptare pentru transplanturi de organe și peste 6.000 de persoane care au nevoie de un transplant mor în fiecare an în SUA.

Grefele de origine animală – nu sunt o noutate. Medicii au încercat transplanturi între specii încă din secolul al XVII-lea, cele mai vechi experimente concentrându-se asupra primatelor.

În 1984, o inimă de babuin a fost transplantată unui copil, dar acesta, supranumit “Baby Fae”, a supraviețuit doar 20 de zile.


…Premieră mondială! Unui bărbat de 57 de ani i s-a transplantat o inimă de porc…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Boris Johnson, acuzat că a invitat 100 de oameni la o petrecere în plină pandemie. Poliția anchetează

Boris Johnson, acuzat că a invitat 100 de oameni la o petrecere în plină pandemie. Poliția anchetează

Discriminare în toată regula! Românii, împiedicați să intre în Marea Britanie

Discriminare în toată regula! Românii, împiedicați să intre în Marea Britanie