in

Furtuni devastatoare și inundații iminente în Marea Britanie: Met Office emite avertisment de „Pericol pentru Viață”Met Office a emis un avertisment grav pentru toți locuitorii din Marea Britanie, preconizând furtuni severe și inundații care pot pune vieți în pericol. Luna mai este foarte umedă și britanicii se confruntă acum cu amenințarea unor furtuni violente care vor lovi țara, aducând ploi torențiale, fulgere frecvente, grindină și rafale de vânt. Marți, Met Office a emis trei avertismente galbene pentru anumite regiuni din Anglia, Scoția și Irlanda de Nord, urmate de încă unul pentru Scoția mâine.

Perioadele critice pentru avertismente sunt următoarele:
– Irlanda de Nord: 12:00 – 21:00
– Anglia: 14:00 – 19:00
– Scoția: 15:00 – miezul nopții
– Scoția mâine: 10:00 – 19:00

„Pericol pentru Viață” din cauza furtunilor și inundațiilor

Met Office a avertizat despre posibilitatea de „curgere rapidă sau inundații adânci” care pot pune în pericol viața oamenilor. În plus, aceste fenomene meteorologice extreme vor provoca întreruperi majore în transport și vor afecta comunitățile locale, relatează Mirror.

„Furtunile pot aduce ploi torenţiale care pot provoacă întreruperea călătoriilor și, pe alocuri, inundaţii. Furtunile vor izbucni în unele locuri în această după-amiază și se vor deplasa destul de repede spre est, înainte de a se estompa la sfârșitul după-amiezii sau la începutul serii. Acolo unde apar furtuni, pot cădea 15 până la 30 mm de ploaie în mai puțin de o oră sau două în câteva locuri, și fulgere frecvente, grindină și rafale de vânt vor fi pericole suplimentare.”

La ce să vă așteptați

–  Condiții de conducere dificile și drumuri închise: Burnița și inundațiile bruște ar putea face șofatul periculos și ar putea duce la închiderea unor drumuri.
– Comunități izolate: Există riscul ca unele comunități să fie complet izolate de drumuri inundate.
–  Întârzieri și anulări ale transportului: Inundațiile și fulgerele pot cauza întârzieri semnificative și anulări ale serviciilor de tren și autobuz.
– Întreruperi ale alimentării cu energie: Exista riscul ca alimentarea cu energie electrică să fie întreruptă, afectând case și afaceri.
– Pagube severe: Casele și întreprinderile ar putea fi inundate rapid, iar clădirile ar putea fi avariate de apă, lovituri de fulgere, grindină sau vânturi puternice.
– Risc pentru viață: Curgerea rapidă a apei sau inundațiile adânci pot pune vieți în pericol.

Toți locuitorii din zonele afectate sunt îndemnați să ia măsuri de precauție imediat. Verificați previziunile meteorologice locale și urmați sfaturile autorităților. Asigurați-vă că aveți la îndemână provizii de urgență și că sunteți pregătiți pentru posibile evacuări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Interviuri

Votul tău contează: Remus Robu, Dragoș Moștenescu și Bogdan Cronț despre importanța participării la Alegerile pentru Parlamentul European

cresc vanzari uk

Vânzările în magazinele din Marea Britanie revin pe măsură ce inflația încetinește