in

Vești bune! Puteți avea imunitate dacă doar ați locuit lângă un bolnav de COVID-19. Iată de ce…

Până la trei sferturi dintre persoanele dintr-o casă pot dezvolta imunitate la coronavirus atunci când unul este infectat, arată un studiu citat de Daily Mail.

Este posibil ca numărul celor care au suferit de Covid-19 să fie mult de subestimat, deoarece testele caută anticorpi specifici în sânge, mai degrabă decât celulele T cu „memorie” ale organismului care combat infecția, spun specialiștii.

Șase persoane din opt dintre cele care locuiesc cu cineva testat pozitiv pentru Covid-19 au arătat rezultate negative când au fost testate pentru anticorpi, au descoperit oamenii de știință.

Însă, atunci când experții au testat probele de sânge pentru imunitatea celulelor T – parte a apărărilor organismului împotriva infecției – au descoperit că oamenii au suferit de fapt forme ușoare de Covid-19.

Tristul adevăr: S-au trezit din comă după COVID-19 și le spun medicilor că „mai bine ar fi murit”

Sistemele imunitare ale pacienților par a fi „împărțite” de răspunsul lor la virus, astfel încât cei care nu au anticorpi în sânge reacționează la un nivel mai profund cu un răspuns al celulelor T, au spus specialiștii în imunologie.

Acest lucru crește perspectiva unor noi verificări pentru detectarea celulelor T, într-un mod similar testelor pentru tuberculoză.

În prezent, se estimează că până la 10% din populație poate avea imunitate la virus, pe baza testelor de anticorpi din sânge, care detectează anticorpi generați de celulele B din sânge.

Celulele T sunt arma cea mai puternică a organismului – eliberate de globulele albe din sângele din măduva osoasă pentru a ucide virusurile atunci când sistemul imunitar are nevoie de mai mult ajutor.

Ce cred epidemiologii despre virusul care ne-a schimbat vieţile. Trăiește sau nu pe timpul verii?
Bandă de spărgători de locuințe români, după gratii. Identificați după BMW-ul cu care transportau lucrurile furate

Puburile din Anglia au început deja să se ÎNCHIDĂ, după petrecerile monstruoase din weekend