in

Ambasadorul Dan Mihalache, apel pentru înscrierea la votul prin corespondență

Ambasadorul României în Regatul Unit, Dan Mihalache, îi îndeamnă pe românii din diaspora să se înregistreze pentru a vota prin corespondență și spune că este unul dintre cei care a făcut-o deja.

„Mă bucur că sunt unul dintre cei peste 4.000 de români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord care ne-am înscris pentru #VotulPrinCorespondență la alegerile pentru Președintele României din noiembrie 2019”, a scris Mihalache pe Facebook.

El a mai adăugat că comunitatea românească Marea Britanie este pe primul loc în lume în ceea ce privește opțiunea pentru #VotulPrinCorespondență. „UN SFERT dintre românii diaspora care s-au înscris pentru #VotulPrinCorespondență sunt din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Suntem mândri de voi!”, a mai spus ambasadorul României la Londra.

„Dacă știi pe cineva, un prieten sau o rudă care locuiește în Marea Britanie sau în străinătate, tăguiște-i în comentarii și recomandă-le să se înregistreze pentru #VotulPrinCorespondență la alegerile pentru Președintele României din toamna acestui an. Spune-le că mai au la dispoziție doar 10 zile pentru a opta pentru o modalitate civilizată de exprimare a votului, fără costuri, fără deplasări inutile la secția de votare!!!!”, îndeamnă Mihalache folosind termeni specifici social media.

„Intrați pe portalul www.votstrainatate.ro administrat de Autoritatea Electorală Permanentă și completați formularul on-line. Utima zi de înregistrare este 11 septembrie”, a mai scris ambasadorul.

ATENȚIE! DE AZI vă puteți înregistra on-line pentru a vota prin corespondență la prezidențiale

Acuzații grave cu privire la votul prin corespondență: Partidele politice folosesc datele românilor din diaspora pentru a-i înscrie ca votanți
Mașină cu număr de Brăila, ridicată în Londra: „O să raportez de fiecare dată un român cu cazanul lui înscris pe România”

Londra. Parlamentul preia controlul asupra Brexit. Boris Johnson anunță o moțiune pentru alegeri anticipate