in

Marea Britanie. Se are în vedere un „lockdown” total de două săptămâni. Specialiștii: „Ar reduce la jumătate numărul deceselor de COVID-19”

Marea Britanie. Se are în vedere un „lockdown” total de două săptămâni. Specialiștii: „Ar reduce la jumătate numărul deceselor de COVID-19”

Două săptămâni de restricții la nivel național la sfârșitul lunii octombrie pot reduce la jumătate numărul deceselor de COVID-19 din Marea Britanie, până la sfârșitul anului, arată un raport științific citat de BBC.

Un astfel de „lockdown” ar prevede restricții mult mai dure decât cele de acum, posibil similare cu cele dispuse în luna martie de guvernul britanic.


Cercetătorii au spus ca acest lucru „cumpăra mai mult timp pentru a se putea impune alte norme” și ar putea ameliora presiunea asupra NHS, însă există o incertitudine imensă.

Ideea trebuie, de asemenea, să fie în echilibru cu impactul asupra economiei și societății.

Scopul unui mini-blocaj este de a întrerupe transmiterea virusului prin introducerea unei perioade fixe de măsuri stricte.

Astfel, în loc ca epidemia să se extindă, ar trebui să se restrângă. Grupul științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) estimează că o astfel de decizie ar putea da totul înapoi cu 28 de zile.

Cu toate acestea, profesorul Graham Medley, membru al SAGE și unul dintre autorii raportului, a avertizat că este posibil să se fi „pierdut trenul” pentru un mini-blocaj planificat la jumătatea perioadei.

„Scopul este că îl faci înainte să fie nevoie. Cred că suntem într-o poziție în acest moment în care lucrurile devin puțin mai urgente decât în ​​cazul în care o astfel de metodă ar fi putut fi folosită ca precauție,” spune acesta.

Ministrul britanic al Sănătății anunță că Londra intră în faza a doua a restricțiilor. Ce alte zone din Anglia vor fi în „lockdown” de sâmbătă

Această lucrare științifică, citată de BBC, nu este încă disponibilă publicului și nu a fost revizuită de oamenii de știință.

Modelele matematice nepublicate încearcă să calculeze modul în care un „lockdown” între 24 octombrie și 7 noiembrie ar schimba cursul epidemiei. Acest lucru ar coincide cu jumătatea termenului anului școlar.

Cercetarea arată că numărul deceselor ar putea fi redus cu 29% până la 49%, dar acest lucru va depinde de traiectoria epidemiei.

Numărul de vieți salvate până la începutul anului 2021 ar putea varia de la 800 (în cazul în care pandemia crește încet și vor fi utilizate restricții ușoare) la 106.000 (dacă pandemia crește rapid și vor fi utilizate restricții severe).

SAGE a recomandat o astfel de soluție guvernului încă de la 21 septembrie, mai scrie BBC, însă ea a fost respinsă.Asistentă din Marea Britanie, grav rănită în România de un șofer beat care scapă nepedepsit. După două operații, femeia a rămas cu dureri pentru tot restul vieții

Staines: Doi români au agresat sexual și au tâlhărit o femeie

Staines: Doi români au agresat sexual și au tâlhărit o femeie