in

Doi englezi au cumpărat un sat întreg în Franța cu 26.000 de euro, în Marea Britanie trăiau într-o rulotă

Doi englezi au cumpărat un sat întreg în Franța cu 26.000 de euro, în Marea Britanie trăiau într-o rulotă.

Doi englezi, uniţi de o frumoasă poveste de iubire, au luat decizia vieţii lor şi au cumpărat un întreg sat din Franţa cu 26.000 de euro. Paul Mappley şi Yip Ward, ambii în vârstă de 48 de ani, spun că banii investiţi aici reprezintă o sumă mai mică decât depozitul bancar pentru o proprietate imobiliară în Marea Britanie, relatează Independent.

Cu 26.000 de euro, un cuplu de grădinari din Marea Britanie a traversat Canalul Mânecii şi a cumpărat un sat întreg din Franţa. Astfel, Paul Mappley şi Yip Ward au devenit, la 48 de ani, proprietarii unei adevărate “comori” în Normandia, în vreme ce în arhipelag şi-ar fi permis cu greu să-şi cumpere o casă. 

Zis şi făcut, au lăsat în urmă localitatea din Kent pentru a începe o “aventură nebunească” în Franţa, unde deţin acum satul La Busliere.

”Englezii sunt prea leneși!” Proprietarul unei cafenele critică Brexitul care stopează fluxul de personal din UE

Doi englezi au cumpărat un sat întreg în Franța

Cătunul oferă o privelişte pitorească, înconjurat de două hectare de teren. Căsuţele se înşiruie de-a lungul unui drumeag, dar există şi un grajd, două hambare şi un atelier cu două etaje. Totul e completat de o fântână, o presă pentru cidru și un cuptor de pâine comunal, relatează Independent, citat de Observator, iar cuplul are planuri măreţe.

Cei doi îndrăgostiţi vor să transforme satul într-o destinaţie luxoasă de vacanţă, care să-i atragă în special pe cei interesaţi de glamping.

Trăiau într-o rulotă

În Kent, locuiau într-o rulotă parcată în Tunbridge Wells, care nici măcar nu le aparţinea. Aceasta era deținută de un prieten. Sătul să trăiască aşa, Yip Ward a mărturisit totuşi că perspectiva de a cumpăra un loc “micuţ” în Marea Britanie pentru o sumă de peste 250.000 de lire sterline nu l-a încântat niciodată.

Când prietenul celor doi i-a anunţat că are de gând să vândă rulota, aceştia s-au trezit însă în faţa unei realităţi alarmante. Ce era de făcut? Soluţia ideală pentru ei s-a ivit când se aşteptau mai puţin.

Casă cu 12.000 de euro

În 2019, un alt amic le-a oferit şansa să cumpere o căsuţă din La Busliere pentru doar 12.000 de euro, echivalentul a 10.000 de lire sterline. Au luat decizia fără să stea mult pe gânduri, deşi cătunul era într-o stare jalnică. Şi-au dorit să renoveze locul, întrucât priveliştea dezolantă îi întrista. Iar în 2021, după ce au luat legătura cu restul proprietarilor din zonă, au aflat cu stupoare că pot cumpăra întregul sat pentru 14.000 de euro (12.000 de lire sterline).

Cu toate că renovarea i-a costat şi bani, şi timp, cei doi spun că nu regretă nimic şi că provocarea le-a adus o mare bucurie. “Nu avem saci cu bani, dar am vrea să încercăm măcar să aducem satul într-un punct în care să nu se aleagă praful de el. Să deţii orice fel de clădire e un vis imens, dar să ai aşa ceva, cu atât de multă istorie în spate, se simte uimitor. Suntem extrem de norocoşi că aveam această oportunitate nesperată”, spune Paul Mappley.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.8]

Crimă în Wandsworth, sud-vestul Londrei: un bărbat a fost înjunghiat mortal în casă

Marea Britanie a fost forțată să ia electricitate din Belgia în timpul caniculei și a plătit cel mai mare preț din istorie: plus 5.000%