in

Cum încearcă românii să fenteze legea. Sute de maşini ajung să fie CONFISCATE în vamă

Sute de mașini de lux sunt confiscate în vamă. Şoferii care nu vor să plătească taxe mari declară valori mai mici pentru maşinile cumpărate din străinătate. Acestea sunt îmbarcate pe navele container și trimise spre România. Astfel s-a ajuns ca Garda de Coastă are un întreg parc auto cu zeci de mașini confiscate. Printre ele și modele de lux, de 100.000 de euro bucata.

Importul autoturismelor la preț subevaluat a devenit o practică printre cei care vor să fenteze legea. Românii își cumpără mașini second-hand din străinătate, le transportă în țară cu ajutorul navelor container, iar în momentul în care ajung în porturile de la Marea Neagra, declară autoturismele sub prețul pieței pentru a plăti taxe mai mici. Astfel, mașini care valorează chiar și 200.000 de euro sunt declarate în acte la un preț de 10.000 de euro. Trucul nu ține de fiecare dată, relatează Digi24.

Român prins cu zeci de kilograme de cocaină în rezervorul mașinii la intrarea în Marea Britanie

Astfel, Poliția de Frontieră Constanța a ajuns să se laude cu unul dintre cele mai luxoase parcuri auto din țară. Nu sunt mașini cumpărate de instituție, ci… confiscate. Toate autoturisme rămân la sediul Gărzii de Coastă, până când proprietarii au dreptul să le revendice.

În mod normal, mașinile rămân la Garda de Coastă timp de 6 luni. Dacă în acest interval de timp proprietarii nu vin să le revendice, autovehiculele sunt declarate abandonate. Urmează procedura de intrare în patrimoniul statului, iar ulterior acestea pot fi valorificate de ANAF.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Marcel SRL

Toba de la Marcel SRL infectată cu Lysteria este încă pe piață în Anglia. Provoacă toxiinfecții alimentare grave

ajutoare financiare

Guvernul britanic ar putea să recurgă din nou la ajutoare financiare pentru cei afectați de pandemie