in

„Metoda Covid”, o nouă escrocherie prin telefon. Tot mai mulţi bătrâni cad victime

„Metoda Covid”, o nouă metodă de înșelătorie. Şase persoane au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, sub acuzaţia de înşelăciune în formă continuată printr-un nou truc ce s-a dovedit a fi mai eficient decât „metoda accidentul”.

Principalele victime au fost persoane în vârstă care au fost păcălite să dea bani pentru cumpărarea de ventilatoare, ca astfel să fie salvate rudele acestora ce ar fi fost bolnave de COVID-19.

Metoda „COVID” este noul tip de înşelăciune care face ravagii în rândul pensionarilor din Iaşi. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași susţin că şase persoane acuzate de înşelăciune în formă continuată s-au folosit de acest truc pentru a păcăli cât mai multe persoane.

ATENȚIE! Spărgătorii din Anglia au găsit o nouă metodă să intre în locuințele oamenilor. Iată cum fac

„În perioada noiembrie – decembrie 2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au fost sesizate mai multe fapte de înșelăciune prin Metoda «Covid», victimele fiind în general din rândul persoanelor în vârstă. În urma materialului probator administrat, s-a stabilit că inculpații R.Ș. (Răzvan Șerban – n.r.) și D.E.T. (David Emanuel Turcu – n.r.), deținuți în Penitenciarul Galați în momentul comiterii faptelor, au contactat telefonic victime care foloseau posturi de telefonie fixă, recomandându-se drept medici, susținând că persoane apropiate victimelor sunt infectate cu COVID-19 și au o stare de sănătate precară din cauza acestei boli, solicitând totodată remiterea unor sume consistente de bani sub pretextul achiziționării de ventilatoare pentru asigurarea alimentării cu oxigen, în vederea salvării vieții persoanelor apropiate”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, conform Bzi.ro.

Procurorii ieşeni susţin că victimele erau convinse să îi dea sumele de bani lui Sorin Marius Dascălu. Individul mergea în casele acestora, pentru a le da impresia oamenilor c-ar vorbi cu un reprezentant al unor spitale.


„În vederea contactării persoanelor vătămate, inculpații R.Ș. și D.E.T. apelau, la rând, numerele de telefonie fixă dintr-o anumită localitate. În situația în care nu li se răspundea sau persoanele apelate păreau dificil de convins, inculpații închideau telefonul și treceau la următorul număr. Inculpatul S.M.D. păstra pentru sine o parte din bani, distribuind apoi profitul obținut, conform indicațiilor primite, inculpatelor A.I.C.. și M.E.C. După primirea banilor, cele două inculpate îi transferau, fie prin mandat poștal, fie la Sectorul Vizite, inculpaților R.Ș. și D.E.T., uneori prin intermediul inculpatului R.I.C. sau al altor colegi de celulă”, a adăugat Dragoș Bordianu.

Sorin Marius Dascălu a fost reținut începând cu data de 5 decembrie 2020, iar a doua zi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Măsura arestului a fost prelungită de către judecătorul de drepturi și libertăți, iar, ulterior, a fost înlocuită cu controlul judiciar, măsură preventivă sub care inculpatul a fost trimis în judecată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Demisii în lanț în azilurile din Marea Britanie din cauza vaccinării obligatorii: „Ne simțim trădați”

Demisii în lanț în azilurile din Marea Britanie din cauza vaccinării obligatorii: „Ne simțim trădați”

Marea Britanie: Bebeluș de 9 zile, mort de COVID. Mama se îmbolnăvise în timpul sarcinii

Marea Britanie: Bebeluș de 9 zile, mort de COVID. Mama se îmbolnăvise în timpul sarcinii