in

Ministrul Teodorovici se bazează pe nemți și francezi să muncească în România. Nu mai vrea să aducă românii acasă

Schimbare importantă de discurs la Eugen Teodorovici, ministrul de finanțe al României, cel care voia să limiteze emigrarea românilor.

Aflat la o reuniune la Luxembourg, Teodorovici a spus că România are nevoie de programe dedicate pentru a atrage „forța de muncă din celelalte state membre, dar şi din țări care ar putea adera la UE ori din afara spațiului european.” Nu a mai pronunțat cuvântul „români”.

În contextul în care România își dispută cu Bulgaria salariile cele mai mici din Europa, ce lucrători din „celelalte state membre” ar veni să muncească în România? Vor veni nemții sau francezii la fermele sau pe șantierele de construcții din România care caută lucrători?

”În contextul necesității întăririi mobilității forței de muncă, una dintre libertățile fundamentale ale pieței unice, răspunsul nostru trebuie să vizeze o strategie pe două nivele, cu măsuri naționale și europene.

O soluție în cazul României, dar nu numai, ar fi elaborarea unor programe dedicate, inclusiv politici fiscale, în scopul atragerii de forță de muncă din celelalte state membre, din țări angajate în dialog cu UE în vederea aderării, precum și din afara spațiului european”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

În aprilie 2019, Eugen Teodorovici, la finalul unei reuniuni a miniștrilor de finanțe din Europa, desfășurată la București, a propus adoptarea unor măsuri agresive contra liberei circulații a forței de muncă. Țările europene din care pleacă multă forță de muncă spre restul Uniunii Europene ar trebui să se gândească la un pachet agresiv de măsuri pentru a combate exodul forței de muncă, a propus ministrul Finanțelor.


Teodorovici promite marea cu sarea: „ CEC deschide filiale în diaspora. Nu vor exista comisioane”

Ministrul Teodorovici nu renunță. Vrea „agresivitate” contra liberei circulații a forței de muncă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Teatrul Național din Iași, pe al doilea loc în topul celor mai frumoase teatre din lume realizat de BBC

Londra. Imagini șocante cu elevi care merg la școală înarmați cu arme albe. „O să te umplu de sânge”