in

Arestat după ce anunţat că a pus bombe în Manchester: ”Aud voci care îmi spun să omor oameni”


Un bărbat din Marea Britanie a fost arestat după ce anunţat că a pus bombe în Manchester, în speranța că astfel va atrage atenția unui jurnalist britanic care va dori să realizeze un interviu cu el. Joel Thanasis, 27 de ani, a alertat poliţia din Manchester că a pus o bombă la o bibliotecă din Oldham și că mai are două astfel de dispozitive în rucsac, scrie The Sun.

Bărbatul, care purta un tricou inscripționat cu numele unor criminali în masă a fost arestat pe loc de către ofițer, într-un incident ce a avut loc pe 3 mai.

Presa din Marea Britanie scrie acum că autoritățile au descoperit că acesta avea asupra sa și o scrisoare adresată cunoscutului jurnalist britanic Piers Morgan. Din acest mesaj reiese că tânărul a plănuit întreaga acțiune pentru a fi intervievat de Morgan.

“Salut Piers. Până va ajunge această scrisoare la tine, vei fi auzit deja de mine la știri pentru ceea ce urmează să fac. Am probleme psihice, dar sunt dezamăgit de NHS și de Guvern. Tot aud voci în minte de un an, care îmi spun să omor oameni, așa că fac asta ca să văd dacă dispar vocile. Voi produce bombe false pe care le voi plasa în Manchester. Vreau să vii să mă vezi și să faci un interviu cu mine pe care să îl dai la TV, așa cum faci în SUA. Nu vreau bani, vreau doar să îmi spun povestea.  Nu știu unde voi fi. Găsește-mă. Voi ajunge la închisoare la un spital pentru persoanele cu boli psihice, unde ar trebui să fiu”, a scris Joel în mesajul adresat jurnalistului.

În urma acestui incident, zone importante din oraș au fost evacuate, iar trupele speciale au detonat în siguranță dispozitivul descoperit la biblioteca din Oldham, precum și pe cele două aflate în rucsacul bărbatului. Din fericire, dispozitivul nu era periculos.

Joel și-a recunoscut faptele și riscă până la șapte ani de închisoare.
Româncă însărcinată, sclavă sexuală în UK. Salvată de un șofer de taxi erou: «Mă puteți ajuta să mă întorc la mine în țară?»

Vrăjitoarele din România au luat cu asalt piața din Marea Britanie. Au învățat engleză și ghicesc online pentru britanici