in

Avertisment roșu pentru Marea Britanie. Vine furtuna Babet

Met Office, agenția meteorologică a Marii Britanii, a emis o avertizare roșie rară pentru ploi abundente „fără precedent” și vânt puternic în anumite părți ale Scoției. Furtuna Babet poate provoca o amenințare gravă pentru viață și inundații joi și vineri. Zonele cele mai afectate sunt probabil Angus și Aberdeenshire.
Vin înghețul și ploile abundente în Marea Britanie, se pune capăt unei perioade de căldură neobișnuită

Avertismentul roșu spune că există un „pericol pentru viață din cauza apei care cade rapid sau a inundațiilor puternice”. De asemenea, sunt așteptate inundații extinse și închideri de drumuri. Unele zone pot fi izolate de lume pentru câteva zile.

Agenția Scoțiană pentru Protecția Mediului (Sepa) a avertizat că furtuna Babet va aduce cantități „fără precedent” de ploaie în nord-estul Scoției, provocând „perturbari semnificative și riscuri pentru viață”.
Prețurile caselor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere din 2009

Avertismente galbene pentru vânt și ploaie au fost emise și pentru Irlanda de Nord și nordul și estul Angliei. În Țara Galilor sunt așteptate vânturi și averse, care ar putea provoca inundații, întreruperi de curent și întreruperi ale comunicațiilor.

Furtuna Babet este o zonă complexă de joasă presiune care s-a dezvoltat la vest de Peninsula Iberică.

Aceasta este a doua furtună cu nume din sezonul 2023/24, care a început la începutul lunii septembrie. Numirea furtunii are scopul de a ajuta oamenii să înțeleagă prognozele meteo.

Persoanele care intenționează să călătorească joi și vineri ar trebui să verifice rutele în avans, deoarece furtuna Babet ar putea cauza întreruperi ale serviciului. Consiliul Aberdeenshire încurajează locuitorii să folosească saci de nisip pentru a-și proteja proprietățile.
Bonus de 600 lire sterline pentru încălzirea locuințelor în Marea Britanie. Cine se califică?

Ploi la Londra

Met Office a emis o avertizare galbenă de vreme pentru Londra pentru vineri (20 octombrie). Avertizarea durează de la dimineața până la ora 20.00 și „există șansa ca o perioadă de precipitații abundente, pe lângă ploile recente, să aducă unele perturbări vineri”, scrie MyLondon.

Unii oameni ar trebui să se aștepte la inundații acasă, precum și la condiții nefavorabile de condus care ar putea duce la închiderea drumurilor. Vremea ar putea duce și la reducerea serviciilor de transport public .

Avertizarea meteo acoperă sud-estul, toată coasta de est a Angliei și marea majoritate a Scoției – unele care au o avertizare de vreme roșie. Aceasta înseamnă că ploaia ar putea fi atât de intensă încât reprezintă o amenințare pentru viață.

Met Office avertizează, de asemenea, că ploile ar putea duce la inundații, îngreunând conducerea și poate duce chiar la afectarea unor case de daune cauzate de apă. Vremea la Londra va fi tumultuoasă în următoarele zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.5]

Șase britanici morți și 10 dispăruți după atacul Hamas

Șase britanici morți și 10 dispăruți după atacul Hamas asupra Israelului

Inflația din Marea Britanie

Inflația din Marea Britanie: care bunuri și servicii s-au scumpit cel mai mult