in

Copii violați și abuzați sexual în orfelinatele din Londra. Totul se întâmplă de zeci de ani

Copii violați și abuzați sexual la orfelinatele din Londra. Totul se întâmplă de zeci de ani.

Angajați ai administrațiilor locale din Marea Britanie „au pus copii vulnerabili în calea” prădătorilor sexuali, care s-au infiltrat în case de copii și printre asistenții maternali, cu „consecințe devastatoare pe termen lung pentru victime”, arată un raport oficial.

Angajați ai consiliului local din Lambeth (sudul Londrei) „i-au tratat pe copii ca și cum ar fi fost lipsiți de valoare” și au dat dovadă de „o insensibilitate drastică față de copiii vulnerabili de care erau plătiți să aibă grijă”, au stabilit autorii Anchetei independente asupra abuzurilor sexuale împotriva copiilor (IICSA).

Comisia notează că a colectat mărturii privind violuri, abuzuri sexuale și atacuri indecente asupra copiilor, dar că în urma plângerilor venite din partea a 705 foști rezidenți din trei astfel de facilități un singur înalt responsabil al acestora a fost sancționat.

Două surori gemene s-au sinucis la doar câteva luni distanță. Au acuzat abuzuri sexuale dar nu au fost luate în seamă de autorități

Plângerile formulate la vremea respectivă de copii nu erau de regulă luate în considerare. Potrivit raportului, numărul celor abuzați este mai mare în realitate, iar Poliția Metropolitană londoneză trebuie să ia în considerare lansarea unei anchete penale în cazul unui băiat care a murit la o casă de copii în 1977, după ce se plânsese că este abuzat de un responsabil de rang înalt al instituției.

Unul din coordonatorii IICSA, John O’Brien, a apreciat că noul raport este cel mai grav din cele 15 realizate de comisia sa până acum.

Lidera consiliului din Lambeth, Claire Holland, a asigurat într-un comunicat că acesta „regretă profund” experiențele victimelor, admițând că „a eșuat să le asigure protecția, cu consecințe profunde”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

BREAKING NEWS! Certificatele COVID din UE, recunoscute în Marea Britanie. Când va fi făcut anunțul oficial

Marea Britanie: Noi reguli pentru cei care au făcut ambele doze. Nu se mai stă în izolare