Menu
in

Patru noi reguli de conducere vor veni în 2023 – de la interzicerea parcării pe trotuar la limitele de viteză de 20 mph

Patru noi reguli de conducere în 2023 – Unele dintre noile reguli sunt aplicate la nivel național, altele sunt specifice doar unor zone. Dacă încalci unele dintre aceste noi reguli, șoferii ar putea fi pedepsiți cu o potențială amendă de până la 180 de lire sterline – așa că este important să țineți cont de aceste noutăți.

>>> Șoferii sunt avertizați că o fisură în parbriz ar putea costa 2.500 de lire sterline și puncte de penalizare

Patru noi reguli de conducere în 2023

O serie de noi legi și reguli de conducere au fost anunțate în ultimii ani, iar unele urmează să intre în vigoare în restul anului 2023.

Noile reguli includ lucruri precum modificări ale parcării pe trotuar, noi restricții de viteză și noi zone de aer curat în orașele din Marea Britanie.

Unele dintre măsuri sunt la nivel național, însă unele sunt specifice zonei.

Dacă încalcă unele dintre aceste reguli noi, șoferii ar putea fi loviți cu o potențială amendă de până la 180 de lire sterline – așa că este important să luați notă și să fiți la curent cu modificările.

Unele dintre modificări au intrat deja în vigoare.

>>> Noua regulă a Codului Rutier interzice conducerea cu navigatorul satelitar, amendă de până la 1.000 de lire sterline

Interdicție de parcare pe trotuar

Patru noi reguli de conducere în 2023 – Parcarea pe trotuar va fi interzisă în Scoția în acest an, după ce acțiunea guvernului în această problemă a fost amânată ca urmare a pandemiei.

Scoția și-a anunțat inițial intenția de a interzice parcarea pe trotuar și a renunțat la borduri în 2019, fostul secretar pentru Transport Michael Matheson, afirmând că interdicția nu va fi aplicată înainte de 2023.

Parcarea pe trotuare este deja pedepsită dacă provoacă o obstrucție și este inclusă în Codul rutier – în special, este deja în vigoare în Londra în conformitate cu Legea din 1974 pentru Greater London (General Purposes).

Regula impune interdicția de parcare pe trotuar în cele 32 de cartiere londoneze și în London City, cu excepția cazului în care există un semn acolo care să permită acest lucru.

Dacă cineva este surprins de poliție parcând pe trotuar, acesta ar putea fi acuzat de „obstrucție inutilă a oricărei părți a străzii”, șoferii primind amenzi de 70 de lire sterline dacă regula este încălcată.

Există reguli diferite pentru diferite părți ale țării, iar autoritățile locale pot restricționa parcarea pe trotuar pe străzi individuale sau pe zonă, prin emiterea unui ordin de reglementare a traficului (TRO).

>>> Prețurile caselor din UK se prăbușesc. “Ar putea scădea cu până la 40%”

Patru noi reguli de conducere în 2023 – Limite de viteză de 20 mph

Din 17 septembrie 2023, șoferii vor vedea că limitele de viteză pe toate drumurile rezidențiale din Țara Galilor vor fi reduse de la 30 mph la 20 mph.

Autoritățile locale au început să implementeze modificările prin ajustarea actualelor semne și introducerea de noi semnalizări.

Guvernul galez a adoptat o lege în 2022 pentru a introduce 20 mph ca limită implicită de viteză, în încercarea de a îmbunătăți siguranța rutieră în țară.

Pe lângă aceasta, guvernul galez speră să îmbunătățească calitatea aerului și să reducă poluarea fonică, precum și să încurajeze un stil de viață mai sănătos al rezidenților galezi,

Un raport al guvernului galez a spus: „Știm din studiile anterioare că 20 mph încurajează mai mult mersul pe jos și cu bicicleta și, prin aceasta, îmbunătățește sănătatea cardiorespiratorie, precum și reduce stresul și anxietatea, îmbunătățind astfel sănătatea mintală.

„Odată cu mai multă mers pe jos și cu bicicleta, se folosește mai puțină mașină, îmbunătățind calitatea aerului și, prin urmare, îmbunătățirea sănătății.”

>>> Hărți incredibile: în aceste cartiere din Londra româna este a doua cea mai vorbită limbă, după engleză

ULEZ în toată Londra

Din 29 august 2023, zona preexistentă a Londrei cu emisii ultra scăzute (ULEZ) se va extinde la toate cartierele din Londra.

ULEZ a fost introdus pentru prima dată în aprilie 2019 pentru a ajuta la combaterea calității proaste a aerului din Londra și a inclus inițial părți din centrul Londrei, dar din august va acoperi toate cele 33 de cartiere și va funcționa 24 de ore pe zi.

Vehiculele care depășesc standardele minime de emisie s-ar putea aștepta să plătească o taxă zilnică de 12,50 lire sterline, dar se vor aplica scutiri pentru rezidenți.

Potrivit site-ului web TFL, mai mult de patru din cinci vehicule îndeplinesc în prezent standardele de emisii.

Dacă vehiculul dvs. nu îndeplinește standardul ULEZ, atunci vă puteți confrunta cu o amendă de 180 de lire sterline, cu toate acestea, aceasta scade la 90 de lire sterline dacă este plătită în 14 zile.

>>> Marea Britanie, prima țară europeană cu tehnologie pentru mașini ce se conduc singure, iată cum funcționează

Zone cu aer curat

Londra nu este singurul oraș care introduce aceste zone cu aer curat, Manchester, Tyneside și Sheffield lansând deja noi zone de emisii joase.

Tyneside, care acoperă Newcastle și Gateshead, a început să introducă tarife pentru vehiculele care depășesc standardele de emisie în ianuarie, după lansarea zonei de aer curat în octombrie anul trecut.

Sheffield a implementat o zonă de aer curat de clasă C începând cu 27 februarie 2023, care va implica autobuze, autocare, taxiuri, vehicule private de închiriat, vehicule grele, dube și microbuze.

Sheffield percepe între 10 și 50 de lire sterline pe zi pentru zona de aer curat.

Glasgow urmează, de asemenea, să înăsprească restricțiile pentru zonele sale cu emisii reduse pentru a include toate vehiculele.

De la 1 iunie 2023, vehiculele neconforme care intră în această zonă ar putea fi amendate cu 60 de lire sterline și se vor aplica scutiri rezidenților din aceste zone până în iunie 2024.

>>> Povestea unei tinere din Marea Britanie care regretă că a câștigat la Loto peste un milion de lire sterline

Schimbări de plăcuțe de înmatriculare

Aceasta se întâmplă în fiecare an și nu este cu adevărat o schimbare a regulilor, dar Marea Britanie va primi două plăcuțe noi în 2023 pentru mașinile nou-înmatriculate.

Din martie vor fi înmatriculate mașini noi sub numărul „23”, iar în septembrie va fi introdusă plăcuța „73”, relatează Daily Mirror.

>>> Schimbarea de la medicii de familie de luna viitoare va afecta MILIOANE de pacienți din Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version