in

Topul celor mai bine plătiţi şefi de companii din Marea Britanie, cine a încasat 15,45 milioane de lire sterline într-un an

Directorul general al AstraZeneca, Pascal Soriot, a fost în 2020 cel mai bine plătit şef de companie din Marea Britanie.

Compania britanico-suedeză AstraZeneca este unul dintre liderii cercetărilor din industria farmaceutică în domeniului vaccinului pentru COVID-19.

Pascal Soriot a fost criticat pentru modul în care a gestionat răspunsul la pandemia de coronavirus, chiar dacă firma oferă vaccinurile la preţul de producţie, scrie observatornews.ro.

Un raport al High Pay Centre arată că remuneraţia lui Pascal Soriot s-a situat anul trecut la 15,45 milioane de lire sterline (21,25 milioane de dolari), în timp ce nivelul mediu al şefilor companiilor incluse în indicele principal FTSE-100 al Bursei de la Londra a fost de 2,69 milioane de lire sterline în 2020, în scădere faţă de 3,25 milioane de lire sterline în 2019, dar de 86 de ori mai mult decât câştigul mediu al unui lucrător obişnuit din Marea Britanie.

BIROUL NOTARIAL AUTHENTICA NOTARIES – LONDRA caută SECRETARĂ cu abilități lingvistice foarte bune

Topul celor mai bine plătiţi şefi de companii din Marea Britanie

Acţionarii au cerut directorilor să împartă povara financiară după ce companiile din majoritatea sectoarelor s-au confruntat cu dificultăţi severe anul trecut, din cauza efectelor pandemiei.


Ponderea companiilor care au plătit bonusuri a scăzut la 64% în 2020, de la 89% în 2019, în timp ce 77% au plătit stimulente pe termen lung pe baza performanţei din precedenţii 3-5 ani, comparativ cu 82% în 2019.

La cele nouă companii care au beneficiat de fonduri publice prin intermediul schemei guvernamentale de sprijinire a locurilor de muncă, plata medie a directorilor generali a fost de 2,2 milioane de lire sterline

În topul celor mai bine plătiţi şefi de companii din Marea Britanie sunt Brian Cassin (Experian), cu 10,3 milioane de lire sterline; Albert Manifold (CRH), cu 9,92 milioane de lire sterline; Laxman Narasimhan (Reckitt Benckiser), cu 9,24 milioane de lire sterline şi Rob Perrins (Berkeley), cu 8,03 milioane de lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Vin furtunile, avertizare severă a Oficiului Meteorologic Britanic, fulgere și ploi torențiale

Breaking News: „O mare parte” din cetățenii UE intenționează SĂ PĂRĂSEASCĂ Marea Britanie. „A devenit de nerecunoscut”