in

Scandal de SPIONAJ în Parlamentul britanic. O femeie de afaceri spiona pentru Partidului Comunist Chinez

Scandal de SPIONAJ în Parlamentul britanic. O femeie de afaceri spiona pentru Partidului Comunist Chinez

Scandal de spionaj și alertă de securitate în Parlamentul britanic, după ce s-a dat publicității faptul că un donator laburist cu legături cu un fost ministru spiona pentru Partidul Comunist Chinez.

Christine Lee, 58 de ani, este monitorizată de serviciile de securitate de mai mult timp, au fost anunțați parlamentarii în această după-amiază printr-un email.

Femeia nu a fost arestată și nici expulzată, dar un avertisment a fost trimis astăzi tuturor parlamentarilor de către echipa de securitate parlamentară a Președintelui Camerei Comunelor.

O alertă arăta că femeia, mamă a doi copii și căsătorită de două ori, care locuiește într-o suburbie bogată din Birmingham, Coleshill, a fost „angajată cu bună știință în activități de interferență politică, în numele Departamentului de Lucru al Frontului Unit al Partidului Comunist Chinez”. Niciun politician nu este suspectat de vreo infracțiune, scrie Daily Mail.

Lee este un fost consilier juridic șef al ambasadei Chinei la Londra și consilier juridic al Oficiului pentru afaceri chineze din străinătate. Ea este, de asemenea, secretarul Grupului Inter-partinic cu China de la Westminster.

MI5 AVERTIZEAZĂ: ISIS plănuiește noi atentate. Ce sunt celulele „ crocodil ”

Femeia a donat peste 500.000 de lire sterline aliatului lui Jeremy Corbyn, Barry Gardiner, iar fiul ei, Daniel Wilkes, lucrează în biroul acestuia.

Gardiner a confirmat că Wilkes a demisionat astăzi, dar nu există nicio sugestie că ar fi fost implicat în activitățile mamei sale.

De asemenea, se mai arată că Lee a donat sute de mii de lire sterline Partidului Laburist. Au fost puse pentru prima dată întrebări despre finanțarea sa, în urmă cu cinci ani, dar nu s-a luat nicio măsură.

Firma sa a donat, de asemenea, 5.000 de lire sterline liberal-democraților în 2005 și încă 5.000 de lire sterline liderului de partid Ed Davey în 2013, când era ministru al energiei în guvernul de coaliție.

Ea are, de asemenea, legături cu conservatorii. Pare să fi dezvoltat și o relație bună cu David Cameron, în timp ce acesta era prim-ministru. În ianuarie 2019, a primit un premiu Points of Light de la premierul de atunci, Theresa May, ca recunoaștere a contribuției sale la bunele relații cu China, prin intermediul British Chinese Project.

Fostul lider conservator Iain Duncan Smith le-a spus parlamentarilor că a înțeles că MI5 l-a contactat pe președintele Lindsay Hoyle, în legătură cu această problemă.

„În calitate de membru al Parlamentului care a fost sancționat de guvernul chinez, spun că aceasta este o problemă de mare îngrijorare”, a spus Duncan Smith.

Gardiner a spus că este în contact cu MI5 „de câțiva ani cu privire la Christine Lee și că a știut întotdeauna și a fost pe deplin conștient cu privire la angajamentul ei cu biroul său și despre donațiile pe care le-a făcut pentru a finanța cercetători în trecut.

Ministrul de interne Priti Patel a declarat că este „profund îngrijorător” că o persoană „care s-a implicat cu bună știință în activități de interferență politică în numele Partidului Comunist Chinez a vizat parlamentari”, dar Marea Britanie are măsuri în vigoare „pentru a identifica interferența străină”.


…Scandal de SPIONAJ în Parlamentul britanic. O femeie de afaceri spiona pentru Partidului Comunist Chinez …

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Român, principalul suspect de uciderea unei profesoare irlandeze

Român, principalul suspect de uciderea unei profesoare irlandeze

Prințul Andrew va fi judecat de agresiune sexuală ca „cetățean privat”

Regina Marii Britanii și-a deposedat fiul de titlurile militare. Prințul Andrew va fi judecat de agresiune sexuală ca „cetățean privat”