Anglia: Guvernul pregătește restricții dure pentru nordul țării. Liderii din patru mari orașe se opun unui „lockdown”

Premierul Boris Johnson se confruntă cu disensiuni în Guvernul britanic în legătură cu planurile pentru un lockdown mai dur în zona de nord a Angliei.

Potrivit Daily Mail, unii miniștri sunt de acord cu reguli mai dure, iar alții optează pentru protejarea economiei.

În același timp, liderii din patru orașe nordice unde infectările cu COVID-19 sunt în creștere, Manchester, Liverpool, Leeds și Newcastle i-au scris lui Boris Johnson rugându-l să nu impună măsuri mai stricte.

Noile măsuri pentru încetinirea răspândirii virusului ar include închiderea pub-urile, magazinelor și restaurantelor din zonele afectate, însă nu și a școlilor sau altor afaceri.

Între timp, consilierii științifici ai guvernului au cerut miniștrilor să ia „măsuri urgente și drastice” pentru a reduce cifrele în creștere ale infectărilor și spitalizărilor.

Trei orașe importante din Anglia ar putea intra în „lockdown”. Peste 500 de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori


Același cotidian relevă faptul că Ministrul de Finanțe Rishi Sunak a intervenit aseară pentru o amânare de 11 ore a implementării noului sistem de restricții Covid, pe trei niveluri de alertă, planificat să fie lansat mâine.

The Telegraph arată că ministrul dorește să creeze un nou comitet format din trei persoane, primul ministru și ministrul Sănătății, care să decidă ce orașe sunt plasate la cel mai înalt nivel de alertă.

Între timp, speculațiile cu privire la acțiunile guvernamentale suplimentare s-au intensificat ieri, când Marea Britanie a raportat 14.542 de cazuri noi de coronavirus – o creștere cu aproape 2.000 în ultimele 24 de ore.

Cifrele de ieri au arătat, de asemenea, o creștere a spitalizărilor, la cel mai mare număr zilnic din ultimele patru luni.

Datele oficiale ale NHS arată că au existat 478 de noi internări în Anglia duminică, 4 octombrie.

Cifra este cu 25% mai mare decât sâmbătă, când 386 de persoane au fost internate în spital cu Covid-19.

Datele arată, de asemenea, că numărul persoanelor conectate la ventilatoare este în creștere, de la 259, în urmă cu o săptămână, la 349, duminică.

Dar, în timp ce internările în spital au crescut, numărul persoanelor care mor din cauza COVID-19 rămâne considerabil mai mic decât la începutul pandemiei.

În plus, cifrele arată că numărul de internări în spitale este încă scăzut în unele zone, cum ar fi sudul Angliei.

Cea mai recentă creștere a cazurilor a fost deosebit de acută în marile orașe din nord și Midlands, în Manchester, Liverpool, Leeds, Newcastle și Nottingam înregistrându-se creșteri mari, determinate în parte de revenirea studenților.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste 600.000 de români au aplicat pentru statutul de rezident în Marea Britanie după ieșirea din UE

Marea Britanie: Boris Johnson promite credite ipotecare garantate de stat, cu depozit de 5%. „Veți fi o generație de cumpărători, nu de chiriași”