in

Hull: Fetiță de 5 ani moare în drum spre spital. Fusese trimisă acasă de la școală cu dureri de burtă

Hull: Fetiță de 5 ani moare în drum spre spital, după ce a fost trimisă de la școală cu dureri de burtă

O fetiță în vârstă de cinci ani, din Hull, East Yorkshire, a fost transportată de urgență la spital cu un stop cardiac, la câteva ore după ce fusese trimisă acasă cu o durere de burtă.

Fetița a murit de o afecțiune nedetectată, potrivit unei anchete citată de The Mirror.

Esma Guzel, în vârstă de cinci ani, venise acasă de la școală simțindu-se rău, cu doar câteva ore înainte de a fi dusă la spital, pe 10 mai 2019.

Micuța a murit în urma unui stop cardiac ca urmare a unei probleme preexistente nedetectate, o hernie diafragmatică congenitală (CDH), în care o parte a intestinului i se bloca în gaura din diafragmă, potrivit medicului legist.

Mama ei, Kerry, susține că au fost la medicul de familie cu o seară înainte, pe 9 mai, și i s-a spus că este o durere de burtă, cu sfaturi să revină dacă simptomele lui Esma se agravau.

Când starea fetei s-a deteriorat noaptea, părinții ei au dus-o de urgență la medicul de familie, în afara orelor de program, la Hull Royal Infirmary, dar când au ajuns acolo, era prea târziu.

Kerry a povestit tragedia prin care a trecut: „S-a întors acasă de la școală și era normală, a mers la mama mea pentru ceai și a spus: „Nanna, mi-e rău.”

A făcut stop cardiac în drum spre spital

„Mai târziu, a căpătat culoarea maro și am ținut-o în pat și am continuat să-i dăm lichide. Era epuizată. A doua zi a dormit și am dus-o la medic și a verificat-o și a spus că era bolnavă.”

Esma a continuat să se simtă rău, iar în seara zilei de 9 mai, părinții ei au sunat la 111 și au fost sfătuiți să o ducă la doctor în afara orelor de program.

Băiatul unor români din Liverpool moare după ce este dus acasă de la spital

Afecțiunea nu a putut fi identificată în ecografiile prenatale și, de asemenea, nu a fost diagnosticată când Esma a fost văzută de medicul de familie, cu o seară înainte de moarte.

Ancheta cu privire la moartea ei a început săptămâna aceasta, pe 21 martie.

David Crabbe, chirurg pediatru consultant, a explicat că CDH este o afecțiune care de care suferă aproximativ una din 2500 de nașteri și, de obicei, poate fi detectată la ecografii.

Dovezile radiologice au indicat că pur și simplu nu a fost posibil să fi identificat problema la cele trei scanări prenatale.

Obstrucția inter-intestinală progresivă și șocul hipoiolemic, pierderea de lichide în organism, au dus la stop cardiac.

Dacă stopul cardiac al Esmei s-ar fi întâmplat în spital, probabil că ea ar fi supraviețuit, după raportul probabilităților, a spus medicul pediatru.

Mama fetiței și-a exprimat îngrijorări cu privire la îngrijirea sub standard a medicului de familie suficient de competent în ceea ce privește evaluarea durerii abdominale suferite de Esma și a culorii vărsăturilor.


///Hull: Fetiță de 5 ani moare în drum spre spital. Fusese trimisă acasă de la școală cu dureri de burtă///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Criza petrolului: Interzicerea conducerii duminica și limitarea vitezei pe autostrăzi cu 10km/h

Criza petrolului: Interzicerea conducerii duminica și limitarea vitezei pe autostrăzi cu 10km/h

Fiica vitregă a ministrul rus de Externe, deposedată de vila de 4 milioane de lire sterline din Londra

Fiica vitregă a ministrului rus de Externe, deposedată de vila de 4 milioane de lire sterline din Londra