in

Traficanți de femei din Buzău, prinși în Anglia. Descinderi la adrese din Leeds Southampton, Birmingham, Reading şi Manchester

* Români în UK * Traficanți de femei din Buzău prinși în Anglia * Grupare de români traficanţi de carne vie, anihilată în urma unor descinderi pe teritoriul Marii Britanii

Traficanți de femei din Buzău prinși în Anglia

Un grup de infractori acuzaţi de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani, a fost destructurat de procurori DIICOT şi poliţişti din Buzău. După o lună de le efectuarea unei serii de percheziţii în Buzău şi Bucureşti, anchetatorii au descins marţi la mai multe locuinţe din Marea Britanie.

Pe 6 mai 2022, poliţiştii şi procurorii DIICOT Buzău au efectuat şapte percheziţii domiciliare, în România, la imobilele utilizate de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

Marţi, pe 14 iunie, au fost puse în executare alte şapte mandate de percheziţie domiciliară, în Marea Britanie, mai precis, în Leeds Southampton, Birmingham, Reading şi Manchester.

Pentru acţiunea de marţi, şase poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorul de caz din cadrul DIICOT, s-au deplasat în Marea Britanie, la finalul săptămânii trecute, pentru acordarea de suport operativ, anunță DIICOT.

14 proxeneți români periculoși arestați în Marea Britanie și România. Exploatau femei în centrul LONDREI

Bandă din 14 buzoieni

Traficanți de femei din Buzău prinși în Anglia Potrivit anchetatorilor, începând cu luna ianuarie 2017, 14 buzoieni ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat până în anul 2022, în scopul obţinerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a mai multor tinere.

Astfel, membrii grupului au racolat, în perioada menţionată, mai multe tinere, din diferite judeţe de pe teritoriul României, respectiv Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila, le-au fi transportat în Marea Britanie şi le-au fi determinat să practice prostituţia în folosul acestora.

Serviciile sexuale ar fi fost anunţate pe site-uri web dedicate, iar actele infracţionale s-ar fi săvârşit în apartamente închiriate, din diferite oraşe.

Membrii grupului au transferat încasările în România, unde au achiziţionat diferite active valoroase, bunuri mobile şi imobile, în vederea disimulării originii ilicite a veniturilor.

Români arestați în Marea Britanie și România, pentru proxenetism și trafic de persoane

Sechestru pe imobile de 200.000 euro

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României, au fost dispuse măsuri asigurătorii cu privire la trei imobile, cu o valoare estimativă de 200.000 de euro. Totodată, au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor 2.000 de lei, 4 telefoane mobile şi înscrisuri.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au fost conduse, în vederea audierii, 15 persoane.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unuia dintre bărbaţi şi continuarea cercetărilor faţă de alţi trei, sub măsura controlului judiciar.

Traficanți de femei din Buzău prinși în Anglia

6.000 lire și 15 telefoane

Traficanți de femei din Buzău prinși în Anglia – În urma percheziţiilor din Marea Britanie, au fost identificate cinci persoane vătămate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 6.000 de lire, 15 telefoane mobile şi înscrisuri.

Alte patru persoane au fost arestate pe teritoriul Marii Britanii, în urma activităţilor de marţi. Percheziţiile domiciliare s-au desfăşurat în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare britanice, prin intermediul EUROJUST.

Astfel, în cursul anului 2020, s-a încheiat un acord de echipă comună de anchetă cu autorităţile judiciare din Marea Britanie, respectiv Wiltshire Police, cercetările efectuându-se în comun. Eurojust a organizat patru întâlniri de coordonare, pentru a facilita cooperarea judiciară. Acest tip de cooperare, sub egida Eurojust, este cunoscut şi sub denumirea de Joint Investigation Team (JIT).

Acţiunea a beneficiat de sprijinul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Bucureşti, precum şi al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]

public piscine

Aproape 80% dintre piscinele din Marea Britanie ar putea fi închise. ”Preconizăm un declin uriaș”

caldura mare uk

Alertă de nivelul 3 în Marea Britanie pentru căldură, cea mai caldă zi a anului, temperaturi de 34 de grade Celsius