in

Peste 5.000 de companii britanice au investit în România, după Brexit vor veni și mai multe, promite ministrul britanic de Externe

„După ce vom părăsi UE, intenţionăm să intensificăm relațiile cu România”, a promis Ministrul britanic de Externe, aflat în vizită la București.

Jeremy Hunt a vorbit la deschiderea oficială a primului birou din România al Grupului London Stock Exchange (LSEG), alături de David Schwimmer – CEO London Stock Exchange Group şi de Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Hunt a spus că deschiderea biroului înseamnă locuri de muncă pentru aproape 500 de români.

“Londra este unul dintre cele mai mari centre din lume. Investitorii străini vin la Londra pentru a lua legătura cu investitori şi finanţe şi sunt mândru că Bucureştiul face parte din această reţea. Prosperitatea Marii Britanii a fost construită în întregime pe liberul schimb economic. După ce vom părăsi UE, suntem hotărâţi nu doar să menţinem această tradiţie, ci să o consolidăm, încurajând şi promovând liberul schimb în lumea întreagă. Iar comerţul cu Europa este fundamental pentru succesul nostru economic”, a afirmat Hunt.Ministrul britanic de Externe a vorbit despre perspectivele post-Brexit.

“Marea Britanie este a cincea cea mai mare economie, iar UE este cea mai mare piaţă unică pentru exportul britanic. În contextul în care Marea Britanie se repoziţionează pe scena globală, intenţionăm să construim noi relaţii cu partenerii noştri, inclusiv România“, a punctat el.

Jeremy Hunt a adăugat că în prezent volumul schimburilor economice între România şi Marea Britanie este de 4 miliarde de euro, o creştere de 9 la sută faţă de anul trecut.

“Sunt încrezător că această tendinţă în ceea ce priveşte schimbul economic dintre ţările noastre va continua (…) peste 5.000 de companii britanice au investit aproape 1,5 miliarde de euro în economia română“, a spus Hunt, citat de Agerpres.

Președintele României a lăudat integrarea comunității românești în societatea britanică

Londra: Se fac stocuri de medicamente de teama unui Brexit fără acord

Președintele României a lăudat integrarea comunității românești în societatea britanică

Bătut, legat și lăsat să moară. Român găsit vinovat pentru uciderea unui profesor irlandez în Galway