in

Londra, extindere uriașă a zonei unde plătești taxa de poluare 12,5 lire sterline pe zi. Cartierele românilor sunt afectate

Extinderea uriașă ULEZ a fost confirmată, deoarece Sadiq Khan spune că în toate aceste zone din Londra se va plăti o taxă zilnică de 12,50 lire.
El spune că „a nu face nimic nu este o opțiune” pentru a aborda problemele legate de poluarea aerului, urgența climatică și congestionarea traficului din Londra. Extinderea cuprinde și cartierele unde comunitatea de români este foarte numeroasă, cum sunt Harrow, Barnet, Brent, Dagenham…
>>> Taxa ULEZ va fi extinsă pentru toată Londra, până la M25. Sadiq Khan a făcut anunțul

Extinderea uriașă ULEZ

„Am decis să extind Zona cu emisii ultra scăzute (ULEZ), astfel încât să acopere toată Londra – în esență din trei motive: trebuie să abordăm poluarea aerului, trebuie să luptăm cu urgența climatică și trebuie să abordăm congestionarea. Extinderea va însemna, începând cu 29 august anul viitor, peste cinci milioane de londonezi vor respira aer mai curat”.

Cuvintele primarului Sadiq Khan nu ar putea fi mai clare, deoarece el dezvăluie una dintre cele mai mari decizii politice ale sale din cei șase ani pe care i-a avut în calitate de primar al Londrei până acum.

În urma consultării publice, el a semnat o decizie a primarului de a extinde taxa zilnică de 12,50 lire sterline ULEZ pentru cele mai poluante vehicule la 99% din drumurile capitalei. Înseamnă că din august 2023, granița ULEZ se va muta de la drumurile circulare de nord și de sud la limita actuală LEZ, care urmează aproximativ limita zonei Great London, până la M25 în multe locuri. Acest lucru se întâmplă în ciuda opoziției acerbe a oamenilor, scrie MyLondon.news.

Primăria spune că măsura este rezultatul cercetărilor care arată că ULEZ a contribuit până acum la reducerea nivelurilor de poluare cu 44% în centrul Londrei și 20% în Londra interioară. Primarul dorește ca și locuitorii din afara Londrei să simtă presupusele sale beneficii, deoarece el spune: „Cele 10 cartiere cu cel mai mare număr de decese premature pe an [din cauza calității proaste a aerului] sunt toate în Outer London: Bromley 204, Barnet 201, Croydon 196, Havering 178, Ealing 165, Enfield 164, Bexley 162, Hillingdon 155, Brent 149, Redbridge 142. Aceștia sunt oameni, acestea sunt familii care sunt îndurerate de pierderea unei persoane dragi și cred că a nu face nimic nu este o opțiune pentru mine. “
>>> Primarul Londrei vrea taxă ULEZ în toată capitala britanică și introduce o nouă taxă auto pentru „aer curat”

Casarea mașinilor

Extinderea uriașă ULEZ – Pentru a atenua unele dintre îngrijorări, Primăria va introduce următoarele măsuri, menite în principal să se asigure că extinderea ULEZ pe lângă criza costului vieții nu îi afectează la buzunar pe locuitori:

-O schemă de casare de 110 de milioane de lire sterline va permite locuitorilor din afara Londrei să demoleze vehiculele neconforme și să obțină fie o subvenție mică plus până la două abonamente anuale gratuite pentru autobuz și tramvai (un pachet financiar general mai mare) sau un grant pentru modernizarea vehiculelor lor (un ansamblu mai mic). pachet financiar)

  • Persoanele cu dizabilități vor primi o perioadă de grație mai lungă de până în octombrie 2027 pentru a face orice modificări la vehicule, iar organizațiile non-profit vor primi până în octombrie 2025

-Taxa de înregistrare automată de 10 lire va fi eliminată din ianuarie 2023, astfel încât șoferii să se poată înscrie gratuit la sistemul de plată

-Cea mai mare extindere a rețelei de autobuze TfL din Londra, cu un milion de kilometri suplimentari adăugați progresiv la rețea. Unele dintre acestea vor fi rute noi, altele vor fi prin autobuze suplimentare pe rute de autobuz „orbitale” importante din Outer London, iar unele vor fi trimise consultării publice de către TfL. Acesta va include două rute care vor folosi tunelul Silvertown începând cu 2025, când se deschide.

ATENȚIE! De luni va trebui să plătiți pentru a circula cu mașini poluante în Londra

Extinderea uriașă ULEZ – Sadiq Khan se confruntă cu perspectiva unei acțiuni legale pentru a bloca extinderea

Anunțul, făcut în această dimineață la o școală secundară din Lewisham, pentru a evidenția impactul aerului slab asupra copiilor din Outer London, urmează unei consultări publice care a avut loc între mai și iulie 2022, în care 59% dintre respondenți au fost de acord că trebuie să fie mai mult făcut pentru a aborda aerul toxic conform Primăriei. Această cifră a fost contestată de oponenții politici, care citează o investigație The Telegraph care a arătat că 66% dintre respondenți s-au opus extinderii ULEZ – o parte din această opoziție a fost ignorată sau scutită de consultare.

Fostul avocat Khan însuși se confruntă acum cu perspectiva unei acțiuni în justiție, care ar putea încerca să oprească sau să blocheze această extindere ULEZ pe motivul practicilor neloiale de consultare publică. Primarul nu este deranjat de acest lucru, spunând într-un briefing de presă: „Voi publica tot ceea ce am folosit pentru a lua decizia mea. Un raport a fost făcut de un consultant independent numit Aecom. Au analizat totul, inclusiv răspunsurile la consultare”. El insistă că consultarea nu a fost un „referendum” și, oferind atenuări, cum ar fi furnizarea extinsă de autobuze, speră să amelioreze preocupările respondenților.

Extinderea uriașă ULEZ – Nick Rogers AM, purtătorul de cuvânt al conservatorilor GLA pentru transport, a declarat: „Raportul oficial al TfL arată că o majoritate covârșitoare – aproximativ 60% – dintre respondenți se opun planurilor dăunătoare ale lui Sadiq Khan de a extinde ULEZ. Acest lucru crește la 68% atunci când excludeți campaniile organizate, iar 80% dintre oamenii care lucrează în afara Londrei sunt împotrivă. Nu este momentul să-i bateți pe londonezi cu o taxă zilnică de 12,50 lire pentru costul vieții. Locuitorii i-au spus foarte clar părerile primarului: nu vor extinderea ULEZ. Primarul trebuie să-i asculte, să renunțe la aceste planuri și să folosească cele 250 de milioane de lire sterline economisite pentru măsuri reale de combatere a poluării aerului.”

„Cei care vin din afara Londrei și își aduc otrava…”

Extinderea uriașă ULEZ – Noua zonă extinsă va fi o sursă specială de dispută la graniță, unde mulți rezidenți din județul de origine trec peste graniță, în special pentru a lucra la Londra. Primarul a declarat pentru MyLondon : „Cei care vin din afara Londrei și își aduc otrava nu vor fi taxați pentru NHS , dar vor fi taxați pentru ULEZ 12,50 lire, dacă nu se mută într-un vehicul mai curat”. El susține că LEZ din Londra face deja autovehiculele din Europa mai ecologice și afectează pozitiv calitatea aerului și în județele de origine.

Dl Khan a mai sugerat că această extindere ULEZ „nu este o destinație, ci o piatră de temelie”, sugerând, pe termen lung, odată ce tehnologia va fi disponibilă și cadrul legislativ va fi mai clar, prețurile inteligente ale utilizatorilor de drumuri vor fi ceva la care se va uita. Anterior, primarul a sugerat că zonele cu emisii zero (ZEZ) ar putea fi pe masă, strategia sa de transport menționând angajamentul său de a sprijini cartierele care își introduc propriile ZEZ. Oxford are un ZEZ aplicat în centrul orașului său, unde doar vehiculele cu emisii locale cu zero (cum ar fi cele alimentate cu celule de combustibil electrice și cu hidrogen) au voie să circule fără să plătească. Chiar și vehiculele cu emisii reduse trebuie să plătească până la 10 GBP pe zi.

Standardele ULEZ aplicate vor fi:

Euro 4 pentru mașini și furgonete pe benzină (disponibil pe scară largă din 2006)
Euro 6 pentru mașini și camionete diesel (disponibil pe scară largă din 2016)
Euro 3 pentru motociclete și mopede (disponibil pe scară largă din 2007)

Amenda pentru neachitarea unei taxe ULEZ în cazul în care vehiculul dumneavoastră nu respectă cele de mai sus va crește la 180 lire (redusă la 90 lire dacă este plătită în termen de 14 zile) pentru a menține efectul de descurajare al schemei și pentru a obține calitatea și sănătatea mediului. Primăria insistă că este o inițiativă de sănătate, nu una financiară pentru a strânge bani pentru TfL.
>>> O nouă TAXĂ de poluare în centrul Londrei. Vezi dacă va trebui să plătești în cazul în care ajungi în zona ULEZ

Sănătate curată

Kevin Fenton, director regional de sănătate publică din Londra la Office for Health Improvement and Disparities (OHID) a declarat: „Poluarea aerului din Londra este cel mai mare risc pentru sănătatea mediului cu care ne confruntăm ca oraș și unul care îi afectează pe cei mai vulnerabili londonezi – inclusiv copii – cel mai mult. Extinderea ULEZ va avea beneficii semnificative pentru sănătate pentru oraș și va împiedica peste 500.000 de londonezi să dezvolte boli legate de poluarea aerului peste 30 de ani.”

Oliver Lord, șeful Campaniei pentru Orașe Curate din Regatul Unit, a adăugat: „Acesta este un pas următor binevenit în lupta noastră pentru aer curat din Londra și în special pentru oamenii care trăiesc pe cele mai poluate străzi. Oricine se îndoiește de această decizie ar trebui să facă o plimbare lungă de-a lungul North și South Circular și să vorbească cu familiile care locuiesc acolo de ce nu merită un aer mai curat. Îndemn Primăria să ne dea acum o mai mare claritate cu privire la ceea ce este necesar în continuare, pentru ca toată lumea să aibă timp să se pregătească.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.7]

batran mort spital

Un bătrân a murit pe coridorul unui spital din Marea Britanie, aştepta de 11 ore să se elibereze un pat: ”Inuman ce s-a întâmplat!”

police londra

Doi tineri de 16 ani înjunghiați mortal în sud-estul Londrei, arestat un tânăr, bănuit a fi autorul ambelor crime