in

Brexit + COVID = PROBLEME!!! Marea Britanie pierde din cota de piață din SUA, Germania și China

Regatul Unit a pierdut din cota de piață pe care are în Statele Unite, Germania și China în timpul pandemiei de COVID-19 din cauza haosului generat la nivelul comerțului internațional, Brexit-ului și nivelului redus de productivitate, conform unui raport realizat de Lloyds Banking Group Centre for Business Prosperity, citat de Reuters.

„În câteva dintre principalele destinații de export – Germania, SUA și China –, Marea Britanie pare să fi suferit un declin mai grav, trecând printr-o recuperare mai înceată”, reiese din raport.

Între 2017 și 2019, Regatul Unit a mărit nivelul de exporturi către Germania cu 8,5%, mai puțin decât creșterile atinse de Italia (12%), Olanda (14%), Spania (20%) și Statele Unite (24%).

„Imaginea reprezintă scăderile suferite în urma referendumului pentru Brexit din 2016, care indică o decuplare între cele două economii. Combinația COVID-Brexit va împinge mediul de business britanic într-o poziţie dăunătoare în viitorul apropiat”, spun economiștii care au realizat raportul.

Economia Marii Britanii, scădere istorică de peste 20%. Toate sectoarele economiei au fost afectate

Nivelul relativ scăzut de productivitate al Marii Britanii i-a nedumerit pe analişti în ultimii ani: explicaţiile variază de la aptitudinile slabe ale muncitorilor la numărul redus de investiţii pentru cercetare şi criza financiară.


Săptămâna trecută, guvernul de la Londra a majorat impozitul pe profit al companiilor de la 19% până la 25%, în 2023. Măsurile vor creste povara fiscală de la 34% la 35% din PIB în 2025-2026, cel mai înalt nivel de la sfârșitul anilor 1960 încoace.

Conform estimărilor oficiale, înghețarea impozitului pe venit pentru o perioadă de patru ani aduce 1,3 milioane de oameni în sistemul fiscal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prima româncă bursieră la Said Business School, din cadrul Universității Oxford

O furtună puternică lovește Marea Britanie în această săptămână. Vânt de peste 120km/h, temperaturi scăzute și zăpadă