in

Britanicii au reacţionat la anunţul lui Putin: “Escaladare îngrijorătoare”

Știri UK: Declarația lui Putin reprezintă o “escaladare îngrijorătoare”, a declarat ministrul britanic de externe Gillian Keegan în cadrul emisiunii matinale de la Sky News.

Comentând anunțul președintelui rus, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat: “Președintele Putin și-a încălcat propria promisiune de a nu mobiliza o parte a populației, iar anexarea ilegală a unor părți din Ucraina este o recunoaștere a faptului că invazia sa eșuează”.

Citiți și: Putin nu a fost invitat la funeraliile reginei Elizabeth II. Kremlinul: „Nu intenționa să participe”

Britanicii au reacţionat la anunţul lui Putin

Ministrul britanic de Externe a declarat dimineață pentru Sky News că a considerat ordinul de mobilizare parțială a forțelor rusești o “escaladare îngrijorătoare”, a subliniat că declarațiile lui Putin trebuie “luate în serios” și a făcut apel la calm în privința amenințării cu armele nucleare.

Gillian Keegan a declarat că finalul discursului președintelui rus “a sunat destul de îngrijorător”, dar a făcut totuși apel la calm. “Este un lucru pe care trebuie să îl luăm foarte în serios, pentru că ei știu că nu deținem controlul”, a continuat ea.

“Nici măcar nu sunt sigur că președintele rus deține controlul. Vreau să spun că este evident că este o escaladare și, desigur, este evident pentru poporul rus că acum vor fi înrolați în acest război.” a subliniat acesta.

Războiul a ajuns la un punct de cotitură – Putin a ordonat o mobilizare parțială

Vladimir Putin a ținut un discurs național în care a anunțat mobilizarea parțială a forțelor în Rusia. El a spus că armata se confruntă cu operațiunile militare pe o linie de front de peste 1.000 km în Ucraina. Cei din rezervele militare ar fi chemați, scrie The Guardian.

Doar cei care se află în prezent în rezervă vor fi recrutați. Astfel, a fost semnat decretul privind mobilizarea parțială.

Ministrul britanic de Externe a vorbit, de asemenea, la BBC și a declarat că președintele rus Vladimir Putin este o amenințare pentru Occident, deoarece are o mulțime de arme, ceea ce este “terifiant” și a adăugat că acestea sunt alte minciuni ale președintelui Putin. “Aceasta este o amenințare serioasă care a mai fost exprimată înainte”, a adăugat el.

“Nici o cantitate de amenințări și propagandă nu poate ascunde faptul că Ucraina va câștiga acest război, comunitatea internațională va fi unită, iar Rusia va deveni o paria globală.” a mai declarat ministrul Apărării într-un comunicat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

coada vizita regina

Un sfert de milion de oameni au stat la coadă, timp de 17 ore, pentru a vedea sicriul reginei, la Westminster Hall

elev 15 ani ucis

Elev de 15 ani înjunghiat mortal în fața unei școli din Huddersfield. ”Școala este complet devastată de eveniment”