in

Centralele pe gaz, INTERZISE în Marea Britanie. Proprietarii de case vor fi obligați să folosească alternative ecologice

Centralele pe gaz vor fi interzise în 15 ani și înlocuite cu alternative cu conținut scăzut de carbon, inclusiv pompe de căldură sau centrale pe hidrogen.

Potrivit unei legislații a energiei care se află pe masa Guvernului, Regatul Unit va trebui să „renunțe complet la centralele pe gaz natural”, în încercarea de a reduce emisiile la zero, până în 2050.

„Pentru a obține emisii nete zero, va trebui să renunțăm complet la centralele tradiționale pe gaz natural pentru încălzirea locuințelor. În prezent, există în jur de 1,7 milioane de centrale pe combustibil fosil instalate în fiecare an, dar până la mijlocul anilor 2030 ne așteptăm ca toate sistemele de încălzire nou instalate să fie cu conținut scăzut de carbon”, se arată în documentul citat de Daily Express.

De asemenea, se precizează că peste patru milioane de gospodării din afara rețelei din zonele rurale, care se bazează pe încălzirea pe petrol sau gaze, vor trebui să treacă la alternative ecologice.

Autovehiculele diesel, pe benzină și hibrid, interzise la vânzare în Marea Britanie, în următorii 15 ani

Guvernul va prezenta o dată la care centralele pe gaz nu vor mai fi instalate, pentru eliminarea treptată a sistemelor de încălzire cu combustibili fosili, se arată în document.

Potrivit The Times, centralele pe gaz pentru casele noi ar putea fi interzise imediat după 2023.

Înlocuirea acestor cazane va avea costuri semnificative, în condițiile în care o pompă de căldură costă între 7.000 și 19.000 de lire sterline pentru instalare.

S-a solicitat ca vânzarea centralelor pe petrol să fie eliminată treptat până în 2028, iar centralele noi pe gaz ar trebui să fie pregătite pentru folosirea hidrogenului, până în 2025.

Anul acesta, energia regenerabilă a reprezentat aproape jumătate din producția de electricitate a Marii Britanii în primele trei luni.

Cea mai mare parte a acestei energii a fost generată de panouri solare și parcuri eoliene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Irlanda. Strângea taxă de protecție de la prostituate. Român condamnat la cinci ani de închisoare

Românii care și-au folosit copilul de 6 ani pentru a fura un ceas de aur din Harrods, condamnați