in

Circa 7 milioane de familii din Marea Britanie trăiesc un ”an de frică financiară înfricoșătoare”, fără hrană și încălzire

Circa 7 milioane de familii din Marea Britanie trăiesc un “an de frică financiară înfricoșătoare”, rămânând fără hrană, încălzire, articole de toaletă și chiar fără duș, în timp ce încearcă să facă față crizei costului vieții, a declarat o organizație caritabilă importantă.

Potrivit Joseph Rowntree Foundation (JRF), o organizație caritabilă care luptă împotriva sărăciei, mulți oameni se îndatorează foarte mult în încercarea de a se menține pe linia de plutire, scrie The Guardian.

Ei folosesc carduri de credit sau bani de la cămătari pentru a plăti mâncarea și alte lucruri de bază și acumulând restanțe la facturile de energie.

Prima tranșă din plata pentru costul vieții de 650 de lire sterline va fi plătită din 14 iulie

Circa 7 milioane de familii din Marea Britanie au mari probleme

Amploarea crizei cu care se confruntă gospodăriile cu venituri mici este atât de gravă încât peste 2 milioane de gospodării nu mai au de ales între “a se încălzi sau a mânca”, deoarece au rămas deja fără amândouă, a declarat organizația caritabilă.

Deși a salutat pachetul guvernamental de sprijin pentru costul vieții anunțat luna trecută, JRF a declarat că intervenția de 15 miliarde de lire sterline a cancelarului “nu a atins nici măcar marginile” atunci când a fost vorba de abordarea dificultăților financiare cu care se confruntă cele mai sărace gospodării.


Organizația caritabilă a criticat, de asemenea, guvernul pentru că “înrăutățește cu mult o situație deja proastă” prin utilizarea sistemului de prestații pentru a colecta datorii.

Aproape jumătate dintre toți solicitanții de credite universale au avut în medie 61 de lire sterline deduse din prestațiile lor în fiecare lună.

Pentru unele gospodării, până la 130 de lire sterline pe lună, adică un sfert din drepturile lor, au fost deduse din prestații – adesea pentru plăți excedentare de credite fiscale istorice sau pentru împrumuturi în avans acordate pentru a depăși perioada de așteptare de cinci săptămâni pentru noile cereri.

Estimările JRF s-au bazat pe un sondaj realizat pe baza unui sondaj efectuat pe un eșantion de peste 4.000 de persoane care se află în partea de jos a clasamentului de 40% din veniturile gospodăriilor din Marea Britanie – echivalentul unui venit comun de sub 25.000 de lire sterline pentru un cuplu fără copii sau de 37.900 de lire sterline pentru un cuplu cu doi copii.

Sondajul a fost realizat în lunile mai și iunie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

pensionari morti

Irlanda, doi bătrâni găsiţi fără viaţă în propria casă, abia la 18 luni de la decesul acestora

variola maimutei

Numărul cazurilor de ”monkeypox” detectate în Marea Britanie a depășit 1.000. ”Dacă faceți sex cu parteneri noi, fiți atenți la orice simptome”