in

Marea Britanie, raiul investițiilor imobiliare prin firme offshore

Marea Britanie, raiul investițiilor imobiliare prin firme offshore

Marea Britanie a ajuns raiul investițiilor imobiliare oneroase, prin firme offshore, arată noi dezvăluiri prezentate la emisiunea Panorama a BBC.

Magnați și politicieni, unii străini, dețin peste 1.500 de proprietăți în Marea Britanie folosind firme offshore, în valoare estimată de peste patru miliarde de lire sterline.

Printre proprietari se numără politicieni străini, persoane acuzate de corupție și donatori politici din Marea Britanie, a dezvăluit programul Panorama al televiziunii BBC.

Printre cei implicați este soția magnatului  Philip Green, care a început să cumpere proprietăți din Londra, în timp ce cuplul și-a vândut recent imperiul de magazine (BHS, Topshop, Miss Selfridge, etc) care se afla în pragul colapsului financiar.

De asemenea, familia regală din Qatar a cumpărat două dintre cele mai scumpe imobile din Londra, tot prin intermediul companiilor offshore, economisind milioane de lire sterline în impozite.

Regele Iordaniei Abdullah, președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, familia președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliev, familia președintelui Keniei, Uhuru Kenyatta, se numără printre politicienii care au proprietăți în Marea Britanie sub acoperirea unor firme offshore.

Londra: Infractorul fugar Puiu Popoviciu vinde 2,4 hectare de teren în București către London Partners

Miliardarul ucrainean Ghennadii Bogoliubov, cercetat de FBI într-un caz de fraudă, deține proprietăți de peste 400 de milioane de lire sterline în Regatului Unit.

Un bloc de birouri londonez estimat la 40 de milioane de lire sterline este deținut de fiul oligarhului rus supus sancțiunilor internaționale Mihail Guțeriev.

Printre donatorii de fonduri către Partidul Conservator condus de prim ministrul Boris Johnson incluși în lista celor cu proprietăți în UK se numără Mohamed Amersi, acuzat de autoritățile americane de corupție, Liubov Cernihin, cetățean britanic, căsătorită cu un fost ministru din Rusia, omul de afaceri rus Victor Fedotov acuzat de implicare în afaceri dubioase, dar ai cărui avocați au respins categoric orice ilegalități comise de clientul lor.

Deținerea de imobile prin intermediul unei firme offshore este legală

BBC a cooperat cu Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), The Guardian, Finance Uncovered și alte platforme media în ancheta Pandora Papers, pentru a identifica în fișierele filtrate persoanele din spatele companiilor de peste mări care dețin proprietăți în Anglia și Țara Galilor.

Deținerea de bunuri imobile prin intermediul unei firme offshore este legală și nu există nicio sugestie de acțiune incorectă în simpla utilizare a unei companii străine pentru a cumpăra proprietăți.

Cu toate acestea, guvernul britanic a ridicat recent propria sa evaluare a riscului de spălare a banilor pentru piața imobiliară de la „mediu” la „ridicat”.

Partidul Conservator, aflat la putere fără întrerupere din mai 2010, s-a angajat în mod repetat să introducă legislație care face obligatoriu numele celor care dețin proprietăți prin intermediul companiilor străine, în încercarea de a elimina spălarea banilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Prințul Paul al României, căutat de creditori britanici pentru 4,7 milioane de lire sterline

Prințul Paul al României, căutat de creditori britanici pentru 4,7 milioane de lire sterline

Guvernul Cîțu, demis cu cele mai multe voturi din istoria moțiunilor

Guvernul Cîțu, demis cu cele mai multe voturi din istoria moțiunilor