in

Mii de deținuți din Marea Britanie vor fi eliberați mai devreme, pușcăriile sunt supraaglomerate

Mii de deținuți din Marea Britanie vor fi eliberați mai devreme, pușcăriile sunt supraaglomerate. Mii de deținuți vor fi eliberați cu până la 18 zile mai devreme, conform planurilor elaborate de miniștri pentru a atenua criza de supraaglomerare, potrivit The Guardian.
Surse guvernamentale au declarat că propunerile se vor aplica oricărui deținut din Anglia și Țara Galilor care execută o pedeapsă mai mică de patru ani, cu excepția celor care se confruntă cu o rechemare standard sau pe termen fix.
>>> Prețurile caselor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere din 2009

Mii de deținuți din Marea Britanie vor fi eliberați mai devreme

Dezvăluirile vin în timp ce Alex Chalk, secretarul pentru justiție, se pregătește să prezinte în Camera Comunelor schimbările menite să abordeze problema supraaglomerării, după ce cifrele de săptămâna trecută au arătat că populația încarcerată a atins un nivel record de 88.225 de deținuți.

Se crede că Chalk se grăbește să prezinte schimbările după ce Lordul Justice Edis, președintele senior al Curții Supreme de Justiție pentru Anglia și Țara Galilor, ar fi cerut săptămâna trecută judecătorilor să amâne de astăzi pronunțarea sentințelor pentru cei care se află în cauțiune.
>> Noua lege privind fumatul din Marea Britanie: Rishi Sunak dezvăluie interdicția și ce înseamnă aceasta pentru tineri

Planurile examinate de miniștri săptămâna trecută au spus că eliberarea anticipată se va aplica deținuților din 21 de închisori din Anglia și Țara Galilor ale căror date de eliberare condiționată se încadrează între luni 16 octombrie și 12 decembrie 2023.

Planul spunea că deținuții ar putea fi eliberați cu până la 18 zile mai devreme decât data eliberării lor condiționate.

Căror deținuți li se aplică decizia

Planul urmează să se aplice deținuților cu și fără domiciliu fix, au declarat sursele, ceea ce va face dificilă planificarea reinstalării, în special pentru acei deținuți care lucrează cu mai multe agenții pentru a-i ajuta să-și asigure o locuință și un loc de muncă la ieșirea din închisoare.

De asemenea, va face extrem de dificilă coordonarea altor întâlniri pe care cei care părăsesc închisoarea trebuie să le facă în ziua eliberării, au declarat sursele.

Planul este similar cu un program de trei ani instituit de ultimul guvern laburist în 2010, care a permis ca peste 50.000 de infractori să fie eliberați cu 18 zile înainte ca pedeapsa lor să ajungă la jumătatea perioadei.

Cunoscută oficial sub numele de “permis de sfârșit de detenție”, schema laburistă a fost puternic criticată de conservatori după introducerea sa în 2007 pentru că era “blândă cu infractorii”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

plosnite pat

Crema pentru mușcături de ploșnițe ”epuizată”, infestările cresc rapid în Marea Britanie

Fiul meu a murit în brațele mele, după ce medicii au ignorat cererea mea de cezariană