in

O treime din cei care sosesc în Anglia încalcă regulile carantinei

Aproape o treime dintre persoanele care sosesc în Anglia și Irlanda de Nord, odată cu apariția variantei Delta a încălcat regulile carantinei.

Peste 300.000 de cazuri au fost transmise anchetatorilor între martie și mai, potrivit cifrelor citate de BBC.

Guvernul nu a putut să spună însă câte dintre aceste persoane au încălcat efectiv regulile și câte nu au putut fi urmărite.

Ministerul de Interne britanic anunțase că își propune ca toți călătorii suspectați că nu respectă regulile să fie vizitați la domiciliu.

Însă Nick Thomas-Symonds, ministrul de Interne din umbră al laburiștilor a declarat că cifrele obținute de BBC „confirmă cele mai grave temeri ale noastre” cu privire la „politica laxă a frontierei” a guvernului și a acuzat ministerul de „neglijență gravă”.

La începutul acestui an, guvernul a introdus noi reguli pentru persoanele care sosesc din străinătate în efortul de a încetini răspândirea coronavirusului și de a stopa sosirea noilor variante în țară.

Persoanele care soseau din țări cu risc ridicat – considerate fiind pe „lista roșie” – au fost nevoite să stea în carantină la hotel.

Cum pot evita carantina în Anglia cei care vin cu mașina din România și trec prin Franța

Cei care vin din țări de pe „lista galbenă” – sau din zonele cu risc mediu – sunt obligați să se autoizoleze timp de 10 zile și să facă două teste COVID.

În perioada 17 martie – 31 mai, peste un milion de oameni au sosit în Anglia și Irlanda de Nord din țările de pe lista galbenă.

Sute de mii de persoane bănuite că nu au stat în izolare

Cifrele pentru această perioadă, obținute de BBC, arată însă că un total de 301.076 de cazuri au fost trimise anchetatorilor pentru a verifica dacă sunt în auto-izolare.

În acest timp, varianta Delta a coronavirusului – detectată pentru prima dată în India – se răspândea rapid în Marea Britanie.

Operatorii Ministerului Sănătății au fost însărcinați să contacteze sosirile pentru a verifica dacă respectă regulile de autoizolare și testare.

După 26 aprilie, ministerul a angajat contractorul privat Mitie pentru a efectua vizite la domiciliu.

„Vizităm peste 99% din cazurile trimise la acest serviciu de NHS Test and Trace”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului.


…O treime din cei care sosesc în Anglia încalcă regulile carantinei…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]

Premierul britanic este în corzi. Liderul scoțian cere un nou referendum pentru independență după ce a câștigat alegerile

Ce li se promite scoțienilor dacă votează pentru independență la un nou referendum

Magazin românesc din Ilford, distrus de un autoturism scăpat de sub control