in

Situație critică în secțiile de urgențe din UK: până la 500 de decese pe săptămână din cauza îngrijirii neadecvate

Situație critică în secțiile de urgențe din UK. Asociațiile de profil estimează că între 300 și 500 de persoane mor săptămânal în Marea Britanie din cauză că nu primesc îngrijiri adecvate sau la timp în situații de urgență.

Vicepreședintele Colegiului Regal de Medicină de Urgență, Ian Higginson, a coroborat luni cifrele făcute publice în weekend. El a respins sugestiile că ar fi vorba de dificultăți temporare, scrie presa internațională.

Citiți și: ”Stați acasă dacă nu vă simțiți bine”, spun experții, pe măsură ce cazurile de gripă și Covid cresc în Anglia

Situație critică în secțiile de urgențe din UK

“Când ești pe teren, știi că este o problemă pe termen lung, nu doar una pe termen scurt”. Potrivit raportului, unul din cinci pacienți preluați de ambulanță în Anglia săptămâna trecută a avut nevoie de mai mult de o oră pentru a ajunge la A&E. Zeci de mii de pacienți au fost nevoiți să aștepte mai mult de douăsprezece ore pentru a fi consultați la A&E.

Asociația medicală britanică, o asociație a asistentelor medicale, s-a făcut luni ecoul declarațiilor alarmiste. “Nu este adevărat că țara nu are resursele necesare pentru a rezolva această problemă”, a declarat președintele său, Phil Banfield. “Este o decizie politică, iar pacienții mor inutil din cauza acestei decizii”. Banfield a descris situația actuală ca fiind “nesustenabilă” și a cerut guvernului să ia măsuri “imediate”.

Guvernul britanic dă vina pe consecințele pandemiei Corona și pe epidemia de gripă pentru situația actuală și promite să facă mai mult pentru spitale. În felicitările sale de Anul Nou, premierul Rishi Sunak a menționat sistemul național de sănătate NHS ca fiind una dintre prioritățile sale.

De mai bine de un deceniu, sistemul gratuit de sănătate publică suferă de pe urma măsurilor dure de austeritate. Recent, au avut loc mai multe greve ale lucrătorilor din domeniul sănătății, inclusiv ale asistentelor medicale și paramedicilor. Aceștia doreau să crească presiunea asupra guvernului pentru a crește salariile și a îmbunătăți condițiile de muncă. Guvernul conservator refuză să majoreze salariile, în ciuda unei inflații record de peste zece procente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

șoferi Marea Britanie amendați

Aproape un milion de șoferi din Marea Britanie riscă să fie amendați cu 1.000 lire sterline pentru că nu au făcut un lucru simplu

LIDL vânzări supermarketuri Marea Britanie

LIDL a bătut la vânzări toate celelalte supermarketuri din Marea Britanie, vânzările au crescut cu 24,5% față de anul trecut