in ,

Un român din Anglia, voluntar pentru testarea tratamentelor împotriva coronavirus: „M-am gândit la familia mea și la oamenii din spitale care așteaptă o speranță”

Un român din Iași stabilit în Anglia s-a oferit voluntar pentru testarea tratamentelor anti-COVID-19, scrie Adevărul.

Ieșeanul, în vârstă de 43 de ani a venit în sprijinul comunității și în trecut, atunci când a salvat de la moarte doi britanici.

Cristian Dumitrescu spune că dorința de a-i ajuta pe ceilalți l-a făcut să lupte și alături de cei din linia întâi. Astfel, românul care a devenit erou după ce a salvat doi oameni de la moarte își riscă acum propria viață, tot pentru a-i ajuta pe ceilalți.

La sfârșitul săptămânii trecute, Cristian a fost acceptat ca voluntar, în Anglia, în mai multe programe de testare pentru obținerea unui tratament împotriva Covid-19.

Deși pe mulți i-ar putea speria ideea de a participa la un astfel de test, ieșeanul spune că este bucuros să participe la testări. Motivul pentru care face acest lucru este să-și ajute familia și prietenii, pentru că cineva trebuie să testeze vaccinul pentru coronavirus.

„M-am gândit la familia mea, la țara mea și la oamenii din spitale care așteaptă o speranță. Acum aștept rezultatul testului. Mă vor contacta după ce au rezultatul”, a spus Cristian Dumitrescu.

Român erou în Anglia. Și-a riscat viața și a scos un bărbat dintr-un incendiu

Înainte să se înscrie în programul de testare pentru un tratament anti-coronavirus, ieșeanul a fost voluntar și a ajutat persoanele fără posibilități din Marea Britanie. Le-a dus mâncare celor aflați în izolare sau în carantină.

Brutarul erou de la London Bridge, decorat de Regina Marii Britanii. Florin Morariu a devenit și cetățean de onoare al municipiului Iași

Cristian Dumitrescu spune că îşi iubește țara. Nu ar fi vrut să plece niciodată din România, doar că nevoia de bani l-a împins să facă acest pas. A ajuns în Mare Britanie în urmă cu cinci ani. Viața nu a fost ușoară nici acolo, povestește el.

„De trei ani sunt taximetrist. La început, am lucrat într-un depozit de jucării. Am avut şi trei job-uri în același timp. Lucram în tura de noapte la depozit. De la ora 08.00 până la ora 14.00 lucram în construcții. De două ori pe săptămână mai livram și pizza. A fost foarte greu. Dormeam doar trei ore pe zi”, mărturisește Cristian.

„Am fost propus la medalia George Cross pentru faptele mele. Probabil la anul voi fi cetățean britanic. Aș vrea să mă întorc definitiv acasă în 2021, dar vreau să fiu sigur că mi se poate oferi și mie o șansă. Trebuie să-mi întrețin familia. Poate cineva va aprecia că am făcut cinste României în Marea Britanie. Britanicii îmi spun să nu plec. Ei spun că sunt un înger păzitor”, a conchis Cristian Dumitrescu. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministerul Sănătății din Marea Britanie: „Mai mulți copii au murit din cauza unui sindrom inflamator posibil legat de COVID-19”

Marea Britanie. Crește din nou numărul deceselor. 633 de morți anunțate în ultimele 24 de ore