in

Zeci de pasageri au rămas blocați în interiorul Eurotunelului. ”Ca într-un thriller plin de calamități”

Zeci de pasageri au rămas blocați în interiorul Eurotunelului. Plecând de la Calais și îndreptându-se spre Folkestone, Kent, călătorii au reușit să ajungă în Marea Britanie într-un convoi de înlocuire abia după cinci ore, printr-un tunel de serviciu.

Experiență neplăcută pentru zeci de pasageri care au rămas blocați în interiorul Eurotunelului, tunelul de cale ferată de 50 de kilometri care leagă Franța de Regatul Unit și care le permite să traverseze strâmtoarea Canalului Mânecii fără a fi nevoiți să ia un feribot, scrie Corriere.

Zeci de pasageri au rămas blocați în interiorul Eurotunelului.

Călătorii au rămas blocați timp de cinci ore marți după-amiază (în loc să ajungă în Anglia în 35 de minute), după ce o alarmă l-a anunțat pe mecanicul trenului despre o defecțiune mecanică.

Plecând din Calais, cei implicați au reușit să prindă un alt convoi de urgență doar trecând printr-un tunel de serviciu. Au ajuns apoi în Kent, în stația Folkestone, fără alte neplăceri.

Citiți și: £300.000 despăgubire în urma unui accident de muncă

Imagini și clipuri video de la evacuare au fost împărtășite imediat de nefericiții pasageri, iar presa britanică i-a filmat la scurt timp după aceea. Călătorii, turiști și ne-turiști deopotrivă, au coborât din vehiculul blocat și au mers printr-un tunel lung timp de aproximativ un sfert de oră, unii cu valize mari, alții cu câinii în lesă, înainte de a ajunge la trenul de înlocuire.

“Ca într-un thriller plin de calamități”, au comentat martorii pe rețelele de socializare, dar, din fericire pentru ei, experiența negativă s-a încheiat cu un final fericit.

Serviciul Le Shuttle, responsabil cu transportul vehiculelor prin tunel, afirmase inițial pe Twitter că totul s-a datorat unei defecțiuni a unui tren, dar ulterior a adăugat pentru postul britanic BBC că, de fapt, nu un tren s-a defectat, ci că s-au declanșat alarmele trenurilor, ceea ce a necesitat o anchetă, iar serviciul a fost suspendat peste noapte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

A înjunghiat două femei, român prins în Marea Britanie și eliberat în mod inexplicabil de două ori

Klaus Iohannis a decorat mai mulți români din Marea Britanie. „Promovează imaginea, cercetarea și cultura românească în Regatul Unit”