in

Șofer român în Marea Britanie: „E posibil să fie o criză bine gândită. S-a creat panică pe rețelele sociale”

șofer român Marea Britanie

Un șofer român din Marea Britanie spune că se resimte o criză, pentru că oamenii s-au panicat și întreaga situație a generat anumite conflicte, dar care au fost locale și izolate.

„Nu am o statistică la ce consumuri au fost, dar cred că mulți au mers la stațiile de alimentare doar dacă aveau jumătate de rezervor consumat. Mă gândesc că au mers mai repede decât era necesar și de mai multe ori decât era nevoie”, a declarat Cristian pentru HotNews.

Românul crede că deficitul de personal a contribuit la întreaga situație, dar guvernul nu a dorit să intervină.

„Posibil să fie multe motive în spatele crizei”

„Guvernul ar fi putut să dea declarații și să spună că se vor găsi soluții, ca oamenii să stea liniștiți. Oficialii au spus că nu au soluții, ci totul depinde de forța de lucru. Și problema este că nu poți pune oameni necalificați să lucreze cu materiale explozive, ar fi un eșec. De aceea e posibil să fie o criză bine gândită, deoarece eu cred că se puteau găsi soluții rapid. Posibil să fie multe motive în spatele crizei, cum ar fi criza migrației, sau criza șoferilor care lucrează pe perioadă determinată”, adaugă el.

Cristian a povestit că este în Anglia din 2013, unde s-a stabilit împreună cu familia. El și soția lui au două mașini pe care le folosesc independent.

În timpul crizei, spune că a alimentat o singură dată, deși a stat 40 de minute la coadă, dar fără să fie speriat, mai ales că putea alimenta și de la firmă, de la pompele de camioane. Soția lui, însă, a găsit trei stații de benzină din apropierea casei lor închise, moment în care a spus că nu mai duce copiii la școală și nici nu se mai plimbă fără rost.

Șofer de camion român în UK: „Salariile de 50 mii de lire nu există! E o mare vrăjeală”

„Într-adevăr, după două zile am reușit să alimentăm, dar recunosc faptul că și acum stau cu teama că lucrurile nu se îndreaptă prea repede și din cauza asta, soția a renunțat la a mai merge cu mașina des, așa cum făcea de obicei”, explică el.

Șoferul spun că există o teamă atunci când vezi indicatorul din bord la jumătate și deja începi să stai la coadă să alimentezi. Nu a așteptat mai mult de 30 de minute, dar, spre exemplu, îi este frică pentru deplasările mai lungi.

„Frica a fost creată prin rețelele sociale”

„Unii au început să ia rezerve acasă, dar nu am făcut asta niciodată. Da, am făcut rezerve de alimente, iar motivul principal este că am în grijă doi copii minori. Și care ar mai fi viața dacă nu lupți pentru binele familiei în care te afli?”, completează Cristian.

În ceea ce privește știrile, el spune că lumea din ziua de azi trăiește intens prin prisma informațiilor primite, dar el preferă să trăiască prin realitatea pe care o simte. Spre exemplu, spune el, cazurile izolate de conflicte care au fost mediatizate au creat panica și mai mare.

Cristian consideră că media poate aplana sau amplifica un anumit subiect, dar la treaba asta contribuie și rețelele sociale.

„Au fost mulți care făceau live pentru faptul că așteaptă doar 15 minute și au arătat cozi în majoritatea cazurilor, apoi a luat amploare faptul că au prezentat stațiile închise din lipsă de combustibili. Nu cred că media a influențat așa mult în această criză. Realitatea este cea pe care o vedem, iar oamenii caută în știri un răspuns, nu un motiv de panică. Însă, de această dată, cred că frica a fost creată prin rețelele sociale”, adaugă el.


…Șofer român în Marea Britanie: „E posibil să fie o criză bine gândită. S-a creat panică pe rețelele sociale”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoferii din Marea Britanie vor fi amendați IMEDIAT dacă vor face asta pe autostradă

Șoferii din Marea Britanie vor fi amendați IMEDIAT dacă vor face asta pe autostradă

metoda „loverboy”

Metoda „loverboy”: Iubitul i-a promis un loc de muncă în Marea Britanie, apoi a forțat-o să se prostitueze