in

Marea Britanie: Noile camere AI ale poliției vor detecta automat când șoferii încalcă legea

Camere AI pe șoselele din Marea Britanie – Noua tehnologie mobilă poate detecta automat șoferii care nu poartă centura de siguranță sau folosesc telefoane mobile în timpul conducerii. Informațiile sunt apoi trimise poliției pentru a se ocupa de sancțiuni. Camerele sunt instalate pe dube sau remorci și îi surprind pe șoferi care încalcă legea. Noi camere AI sunt plasate pe drumurile din întreaga țară pentru a detecta automat dacă șoferii încalcă legea.

Ryanair, Wizz Air, Jet2, easyJet și TUI. Lista articolelor interzise în bagajul de mână în 2024

Camere AI pe șoselele din Marea Britanie

Aceste camere vor fi folosite de 10 forțe de poliție, ceea ce ar putea însemna că o mare parte a rețelei de autostrăzi este acoperită. Aceste noi camere mobile pot vedea automat dacă șoferii nu poartă centurile de siguranță sau dacă își folosesc telefoanele în timp ce conduc. Camerele sunt așezate deasupra unui vehicul sau remorcă și ridicate peste șosea – și au mai multe lentile, astfel încât să poată obține dovezi din unghiuri diferite.

Procesul a început deja și va continua până în martie anul viitor. Această nouă tehnologie realizează videoclipuri ale șoferilor în timp ce trec. Videoclipurile sunt apoi analizate de inteligența artificială pentru a vedea dacă șoferii ar putea folosi telefoanele sau nu poartă centurile de siguranță. Imaginile sunt apoi trimise la poliție pentru a putea decide ce să facă în continuare, scrie Mirror

Șoferii ar putea fi forțați să susțină din nou examenul de conducere la această vârstă, conform unor noi reguli

Șoferii pot fi amendați cu până la 500 de lire sterline pentru că nu poartă centura de siguranță și pot primi, de asemenea, puncte de penalizare. Dacă cineva este prins folosind telefonul în timp ce conduce, poate fi amendat cu până la 1.000 de lire sterline și poate primi șase puncte de penalizare.

Forțele de poliție care participă la proces sunt Durham, Greater Manchester Police , Humberside, Staffordshire, West Mercia, Northamptonshire, Wiltshire, Norfolk, Thames Valley Police și Sussex. Ai de patru ori mai multe șanse să ai un accident dacă ești cu telefonul la volan și de două ori mai multe șanse să mori într-un accident dacă nu ai centura pusă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.2]

Un londonez închis într-o închisoare din România denunță condițiile inumane de detenție: „Un coșmar”

Alocație de 150 de lire sterline pentru facturile de energie din Marea Britanie. Au mai rămas doar câteva zile pentru a aplica