in

Senatorul Badea i-a scris parlamentarului Paterson: „Dumneavoastră îi jigniţi pe cei care vă plătesc”

Comunicat de presă

„Domnule parlamentar Owen Paterson,

Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare şi stupefacţie de declaraţiile calomnioase pe care le-aţi făcut, recent, la adresa românilor şi bulgarilor care muncesc cinstit în Regatul Marii Britanii. Citind proiecţia gândirii dumneavoastră, mă încearcă un profund sentiment de nedumerire: dumneavoastră realizaţi unde vă situaţi temporal?

Realizaţi că lumea civilizată a mileniului trei este o lume a toleranţei, a bunului-simţ şi a respectului reciproc ? Realizaţi că generaţii întregi de britanici s-au sacrificat pentru a crea un spaţiu de toleranţă şi bunăstare în Regatul Marii Britanii?

Sincer, mă îndoiesc că înţelegeţi şi aprofundaţi aceste adevăruri evidente. Spuneţi că sunt români în Marea Britanie care nu ştiu să vorbească la telefon, dar nu spuneţi că, tot în Marea Britanie sunt români care, în marile companii multinaţionale din Anglia sau din lume proiectează telefoane sau produc software care va permite dumneavoastră să vă transmiteţi online discursul politic la nivel global.Vorbiţi, de asemenea, ireverenţios, despre românii şi bulgării care, chipurile, îi lăsa fără muncă pe britanici şi ameninţa echilibrul social din arhipelag, dar evitaţi să vorbiţi despre faptul că aceşti oameni harnici muncesc din greu, iar munca lor generează taxe şi impozite din care statul britanic bugetează sistemul de sănătate, educaţia, infrastructura şi, nu în ultimul rând, va plăteşte dumneavoastră salariul şi, mai târziu, vă alimentează sistemul de pensii.

Deci, în câteva cuvinte, dumneavoastră îi jigniţi pe cei care vă plătesc sau ei vă plătesc pentru ca dumneavoastră să îi jigniţi. Pe de altă parte, ca om politic, mă mâhneşte faptul că, sir Owen Paterson, colegul meu din Parlamentul Britanic, are o manieră de abordare politică uşor medievală, adică, asemenea altor politicieni europeni aflaţi în criză de idei generatoare de bunăstare cotidiană, îşi concentrează agenda politică şi publică pe discriminare şi ura rasială, uitând că „intoleranţa este o dovadă de impotenţă” (Aleistar Crowley) politică, în acest caz. În concluzie, vă provoc, domnule deputat, la un „duel mediatic” face to face, pe orice canal media britanic unde, fiecare dintre noi să ne susţinem ideile pro şi contra europenilor care, prin munca lor, contribuie la bunăstarea britanicilor. Un dialog politic constructiv, nu electoral distructiv.

Cu nedisimulată consideraţie pentru poporul britanic de pretutindeni,

Senator Viorel Badea Vicepreședintele Comisiei Românilor de Pretutindeni,

 

Membru al Comisiei de Politică Externă a Senatului”

Încă un parlamentar britanic îi jignește pe români: „Nu sunt în stare să folosească telefoane mobile”

Scandal în Parlamentul Britanic: unul din patru parlamentari și-a angajat rudele pe bani publici

Daily Mail ne jignește din nou: Româna este singura limbă pe care o înțeleg hoții

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, pe primul loc într-un top negativ ruşinos: 22% dintre români nu au toaletă în casă

80 de femei din Argeş, exploatate sexual. Proxeneţii le trimiteau să se prostitueze în mai multe ţări din UE