in

Sute de mii de oameni la demonstrația pro-Palestina de la Londra: peste 120 de arestări

Marș pro-Palestina la Londra: sâmbătă sute de mii de persoane au ieșit în stradă. Potrivit rapoartelor poliției, aproximativ 300.000 de oameni au ieșit în străzile din capitala britanică, Londra, sâmbătă (11 noiembrie) pentru a demonstra în favoarea palestinienilor asediați de Israel. Organizatorii au vorbit despre peste 800.000 de participanți. Situația de securitate a fost considerată sensibilă și în jur de 2.000 de polițiști erau de serviciu. Potrivit poliției, există teamă în rândul rezidenților evrei. La miting au participat și circa 1.000 de extremiști de dreapta și au avut loc confruntări cu serviciile de urgență. Nouă polițiști au fost răniți. Aproximativ 126 de persoane au fost arestate.
Partidul Mișcarea România Suverană – înființarea organizațiilor MRS Diaspora – Marea Britanie și MRS Londra

Manifestație majoră pro-palestiniană la Londra: participanții cer „încetarea focului acum”

Pe afișe, manifestanții au cerut, printre altele, „Libertate pentru Palestina” și „Încetare a focului acum”. Potrivit Guardian, controversatul slogan „de la râu la mare, Palestina va fi liberă” a putut fi auzit și la marșul de constituire a organizației Hamas. Potrivit rapoartelor poliției, 100.000 de participanți erau așteptați, dar organizatorii „Marșului Național pentru Palestina” au presupus că vor participa 500.000 de demonstranți.

Poliția a spus inițial că participanții au urmat traseul stabilit. „Vă rugăm să nu mai aruncați focuri de artificii”, au anunțat organizatorii la un moment dat în districtul Nine Elms din Londra. Data marii demonstrații a coincis și cu sărbătorile Zilei Armistițiului, care comemorează cei care au murit în Primul Război Mondial în Marea Britanie. Acest lucru a adus la fața locului și manifestanți de extremă dreaptă. Se spune că aproximativ o mie de extremiști de dreapta au fost împiedicați să ajungă la un memorial simbolic al războiului mondial pentru ei. Sticlele erau uneori aruncate în poliție și, conform poliției, au izbucnit ciocniri. Potrivit rapoartelor presei britanice, liderul Ligii de Apărare engleză (English Defence League), extremistul de dreapta, Tommy Robinson, a fost și el la marș.

Rishi Sunak condamnă violențele

„Condamn scenele violente, complet inacceptabile, pe care le-am văzut de la Liga Apărării Engleză și grupurile afiliate, precum și simpatizanții Hamas, care au participat la Marșul Național pentru Palestina”, a declarat prim-ministrul britanic Rishi Sunak pe platforma X. 

Manifestația pro-palestiniană a stârnit controverse

Mai mulți miniștri din Marea Britanie au cerut anterior interzicerea demonstrației. Criticii au considerat această declarație ca o ingerință inadmisibilă în activitatea poliției. Prim-ministrul și alți politicieni de rang înalt au descris că este „nerespectuos” să protesteze în aceeași zi în care Regatul Unit își amintește morții din război. La mitingurile anterioare de la Londra, în weekendul trecut, au avut loc câteva infracțiuni antisemite și anti-israeliene. În general, incidentele antisemite din Londra au crescut de la atacul Hamas asupra Israelului, potrivit Poliției Metropolitane. 

Mitingul pro-palestinian de la Londra a fost îndreptat împotriva acțiunilor militare ale Israelului în războiul din Fâșia Gaza. Sute de teroriști Hamas au intrat pe teritoriul israelian pe 7 octombrie și au comis atrocități în principal împotriva civililor, inclusiv a multor copii. Potrivit informațiilor israeliene, 1.200 de persoane au fost ucise și aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatici. Potrivit informațiilor Hamas care nu pot fi verificate în mod independent, peste 11.000 de persoane au murit până acum în Fâșia Gaza, inclusiv 4.500 de copii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

sofer beat uk

Șofer român de camion cu o alcoolemie de aproape patru ori peste limită, arestat de poliția britanică – VIDEO

De ce venit ai nevoie pentru a trăi decent în UK? Cel puțin 29.500 lire sterline – mult mai mult decât câștigă multe gospodării