in

Plajele din Marea Britanie, luate cu asalt, turiștii vin de la 3 dimineața pentru a ocupa cele mai bune locuri

Plajele din Marea Britanie au fost luate cu asalt de public pe fondul unui călduri caniculare, regulile de distanțare socială fiind complet ignorate. Numărul de infectări cu Coronavirus a crescut din nou în ultimele săptămâni ajungând la aproape 1000 pe zi. 

Amatorii de bronzat și băi în mare au fost avertizați să evite 19 plaje din Anglia, care sunt pline până la refuz de oameni care încearcă să se răcorească pe o căldură record pentru Marea Britanie, care ar putea ajunge la temperaturi de aproape 40 C, scrie rfi.ro.


Până la amiază, Garda de Coastă a avertizat oamenii să rămână în siguranță pe plajă, după ce echipele de salvare au răspuns la 70 de apeluri în Marea Britanie, în timp ce polițiștii și angajații consiliilor patrulau destinații aglomerate de pe litoral.

Pe fondul unei alerte de temperatură ridicată, amatorii de plajă au început să sosească încă de la ora 3 dimineața pe plaja Bournemouth de pe coasta de sud pentru a ocupa cele mai bune locuri.

Aplicația Beach Check din Bournemouth Council arăta roșu pentru 20 din 24 de plaje, ceea ce înseamnă “evită”, întrucât distanțarea socială nu a mai era posibilă pentru a stopa răspândirea Coronavirus, deoarece erau atât de aglomerate.

Parcările din Bournemouth, Camber Sands și Sandbanks, unde exista o coadă masivă pentru feribot, erau pline și întorceau oamenii din drum, întrucât au fost emise avertizări similare de distanțare socială, în condițiile în care se așteaptă temperaturi record la sfârșitul săptămânii.

Recorduri de temperatură

Pe fondul temerilor Regatului Unit ar putea suferi un al doilea val de Coronavirus precum țări ca Spania și Franța, britanicii au fost avertizați că ar putea fi întorși din drum dacă plajele sunt atât de pline încât distanțarea socială nu mai poate avea loc.Cambridge


Recordul absolut de temperatură s-a înregistrat pe 25 iulie 2019 la Cambridge – 38,7

Săptămâna trecută, multe persoane care ocupaseră locuri au fost îndepărtate de pe plajele Brighton și Bournemouth, pe măsură ce acestea deveneau supra-aglomerate.

Temperatura este așteptată să atingă 36 C în acest weekend, după ce săptămâna trecută se înregistraseră 37,8 C la Heathrow în vestul Londrei.

Recordul absolut de temperatură din Regatul Unit a fost înregistrat pe 25 iulie 2019 la Grădina Botanică din Cambridge în estul Angliei – 38,7 C.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC„Diaspora constituie adevăratul nostru avantaj în fața Europei”. Partidul ecologist oferă românilor din străinătate locuri pe liste la alegerile locale şi Parlamentare

BMW de peste 83.000 de lei, căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit de polițiștii de frontieră la Botoşani