in

Vreme incredibil de rece în Marea Britanie. Temperaturile au scăzut până la -17C

Marea Britanie se confruntă cu o vreme incredibil de rece, unele zone fiind acoperite cu până la 2 metri de zăpadă, iar temperaturile au înregistrat scăderi record.

Și astăzi, 10 februarie, este posibil să continue să ningă, fiind anunțat un nivel de zăpadă de până la 15 cm, în partea de est a Marii Britanii. De asemenea, temperaturile vor varia între -1 și 2 grade Celsius în Londra și -5 până la 0 grade în Edinburgh, scrie Daily Mail.

Noaptea trecută a fost cea mai rece noapte a iernii de până acum, temperaturile scăzând la – 17,1C în Scoția, un nou nivel record în ultimii 10 ani.

Biroul de Meteorologie avertizează că temperaturile ar putea scădea chiar mai jos în această noapte.

Avertizările meteo de cod galben pentru zonele în care zăpada și gheața ar putea provoca întreruperi ale traficului acoperă o mare parte din Irlanda de Nord, până astăzi și jumătatea estică a Regatului Unit, până la miezul nopții.

Marea Britanie, lovită puternic de „Bestia din Est” și furtuna Darcy. Londra continuă să fie sub cod portocaliu de ninsoare

Avertizările rămân în vigoare pe tot parcursul zilei de joi și vineri pentru nord-estul ale Angliei și Scoția.

Mai multe accidente s-au produs pe autostrăzile înghețate, iar persoanele în vârstă au fost avertizate asupra închiderii centrelor de vaccinare Covid în cazul în care condițiile din zona lor sunt rele.

În Kent, unde temperaturile ar putea scădea astăzi până la -7C, un pui de leu a murit în rezervația Port Lympne din cauza frigului.

Există o avertizare suplimentară pentru mâine, până vineri dimineață, care acoperă coasta de nord-est, din estul Scoției, până la Yorkshire Wolds, unde ar putea cădea până la 8 cm de zăpadă.

Vestea bună dată de meteorologi este că furtuna Darcy a trecut „definitiv”.

Mai multe consilii din Anglia, inclusiv Rugby și Southwark, din Londra, au fost forțate să suspende pe termen scurt serviciile de colectare a deșeurilor, din cauza condițiilor meteorologice.

Consiliul Thurrock, din Essex, a declarat că peste 100 de muncitori au fost deturnați de la îndatoririle obișnuite pentru a ajuta la curățarea zăpezii de pe străzi și trasee către centre medicale.

Temperaturile ar putea crește în Londra, la 5C, până duminică, cu cifre mai scăzute în nord.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Milioane de cetățeni UE au primit statutul de rezident în Marea Britanie

Marea Britanie. HMRC a prelungit termenul depunerii online a formularelor „Self Assessment”. Ce penalități veți plăti dacă nu v-ați achitat taxele la timp