in

Numărul studenților fără adăpost este în creștere în Marea Britanie, pe fondul crizei costului vieții

Numărul studenților fără adăpost sunt în creștere în Marea Britanie, pe fondul crizei costului vieții.

Potrivit unui raport, universitățile trebuie să facă mai mult pentru a urmări și a preveni lipsa de adăpost a studenților, care se așteaptă să crească din cauza crizei costului vieții și a extinderii participării în învățământul superior, scrie The Guardian.

În contextul în care tot mai mulți tineri proveniți din medii defavorizate sunt admiși la universități, experții spun că aceștia ar putea fi mai expuși riscului de a rămâne fără adăpost și ar avea nevoie de sprijin suplimentar.

Nivelul de trai al muncitorilor britanici a scăzut într-un ritm record, salariile nu țin pasul cu inflația

Numărul studenților fără adăpost sunt în creștere în Marea Britanie

Raportul, publicat de Higher Education Policy Institute (Hepi), afirmă că nu există suficiente date privind persoanele fără adăpost în rândul studenților actuali și foști studenți, în ciuda dovezilor privind “lipsa de adăpost ascunsă” în rândul studenților care stau pe canapea pentru a-și păstra un acoperiș deasupra capului.

Un sondaj realizat de Uniunea Națională a Studenților din Scoția în acest an a raportat că 12% dintre studenți au experimentat lipsa de adăpost de la începerea studiilor, ajungând la unul din trei în rândul studenților înstrăinați și a celor care au avut parte de îngrijire.

Studenții internaționali cu copii se pot confrunta, de asemenea, cu dificultăți în găsirea unei locuințe și, prin urmare, ar putea fi expuși unui risc crescut de a rămâne fără adăpost.

Un student din Nigeria a declarat pentru The Guardian că a stat șase luni în Airbnb și în alte locuințe închiriate pe termen scurt împreună cu familia sa, nereușind să găsească o locuință adecvată.

Se cere asistență financiară pe termen scurt sau acces la cazare

Raportul Hepi spune că universitățile ar trebui să facă mai mult pentru a cerceta problema persoanelor fără adăpost nu doar în rândul studenților actuali, ci și al foștilor studenți, din cei 5,3% care abandonează studiile, precum și al absolvenților recenți.

De asemenea, acestea ar trebui să aibă în vedere un rol mai larg în sprijinirea eforturilor de a pune capăt tuturor formelor de persoane fără adăpost, care tind să fie mai numeroase în orașele universitare.

În raport se afirmă că studenții care sunt identificați ca fiind în situația de a trăi sau de a fi expuși riscului de a rămâne fără adăpost ar trebui să primească sprijin specific, inclusiv asistență financiară pe termen scurt sau acces la cazare, în special în perioadele cu risc ridicat, cum ar fi vacanța de vară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Ține legătura cu România folosind ofertele grozave Lyca Mobile!

fata omorata uk

Marea Britanie, un șofer român riscă închisoarea pe viață, e acuzat că a omorât o tânără cu un ferăstrău electric