in

„Am fugit de războiul din Ucraina cu fiul meu și am primit un loc de muncă cu normă întreagă, dar încă nu îmi permit să închiriez la Londra”

Refugiații ucraineni care au venit la Londra sunt nevoiți să își caute case de închiriat, pe măsură ce sponsorizările lor se epuizează. O ucraineancă refugiată cu copilul la Londra chiar din februarie se plânge că, deși și-a găsit un loc de muncă full time, nu reușește să închirieze o casă. Bun venit în lumea reală.

Cum a ajuns Alina la Londra

Alina Zagorska, 39 de ani, a fugit împreună cu fiul ei, Oleg, în vârstă de 11 ani, din Volodymyr, un oraș mic la 400 km vest de Kiev, la granița cu Polonia. A plecat îmediat după izbucnirea războiului. Ea a reușit să găsească un sponsor în cadrul schemei Guvernului Regatului Unit „Homes for Ukraine” și a fost găzduită cu un cuplu de pensionari în vestul Londrei.

Alina a luat lecții de engleză, fiul ei a mers la școala din Ealing și și-a luat un loc de muncă cu normă întreagă ca manager de birou. Ea a spus: “Iubesc Kievul, dar la Londra ma simt ca acasa. Iubesc apa de aici, iubesc oamenii de aici, orasul, cladirile, arhitectura”.

Refugiații ucraineni dau pieăt cu piața dură a chiriilor

Cu toate acestea, șase luni mai târziu, sponsorizarea ei s-a epuizat și s-a ciocnit cu întreaga forță a pieței de închiriere din Londra. Deși încă mai poate aplica prin schema Homes for Ukraine, ea a spus pentru MyLondon că numărul de sponsori din Londra a scăzut de la aproximativ 20 când s-a uitat în mai, la doar trei persoane care s-au oferit să o găzduiască ultima dată când a verificat.

Cu jobul ei și școala fiului ei din vestul Londrei, opțiunile sunt și mai limitate. Rolul ei actual îi oferă 23.000 de lire sterline pe an, dar agenții imobiliari i-au spus că trebuie să câștige cel puțin 35.000 de lire sterline pentru a depune un depozit. Alina spune că agenții nici măcar nu vor să îi arate proprietățile, deoarece nu are un garant.

„Singura modalitate de a rezolva acest lucru este să obții un loc de muncă cu un salariu mai mare – sau un soț”, a glumit ea. De asemenea, ea nu poate aplica pentru ajutor pentru locuință până nu are un contract. Descriindu-și situația ca un „cerc închis”, ea a întrebat: „Cum pot avea un contract dacă nu am un garant? Este foarte frustrant, am simțit un stres mare”.

>>> Chiriile din Marea Britanie cresc până la cel mai înalt nivel din istorie

chirii londra record

Chiriile au crescut

Chiria medie din Greater London este cu 16,1% mai mare decât anul trecut (cea mai mare rată de creștere înregistrată din orice regiune), potrivit Rightmove. Dacă Alina vrea un apartament cu două dormitoare în vestul Londrei, are nevoie de aproximativ 1.500 de lire sterline pe lună. Fără ajutor din partea guvernului, ar însemna să cheltuiască 92% din salariu pentru locuință.

Ea încă speră într-un sponsor și a aplicat pentru locuințe sociale, dar ar putea fi pusă într-o cazare temporară sau într-un hotel cu listele de așteptare.

>>> Britanica părăsită de soț pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”

Se încheie sponsorizările

Ucrainenii din Marea Britanie se confruntă cu sfârșitul sponsorizării lor de șase luni, unii caută să închirieze pe piața privată, iar alții găsesc noi sponsori. Doctorandul Joe Place, în vârstă de 29 de ani, și soția sa ucraineană Irina, în vârstă de 34 de ani, au fugit de la Kiev în februarie, dar au luat decizia șoc de a se întoarce în septembrie în Ucraina, din cauza condițiilor de locuit „îngrozitoare” din Londra.

>>> Peste 150.000 de britanici sunt interesați să primească refugiați din Ucraina

În ciuda faptului că se confruntă cu întreruperi de curent din cauza loviturilor cu rachete, Joe a spus AP că cea mai bună opțiune este să se mute în orașul de vest Uzhhorod. El a spus: „Ne-am dublat bugetul și multe altele… aveam o listă foarte strictă de cerințe și am continuat să spunem „OK, ei bine, compromis în privința asta, compromis în asta, compromis în acest lucru”, a fost pur și simplu groaznic.”

Peste 100.000 de ucraineni au venit deja în Marea Britanie în cadrul schemei „Homes for Ukraine”, iar alți 800.000 de ucraineni se așteaptă să părăsească țara în această iarnă.

Guvernul ia în considerare să renunțe la bursa de 350 de lire sterline pe lună pentru familiile gazdă, deoarece ministrul de Finanțe Jeremy Hunt anunță măsuri de reducere a costurilor săptămâna aceasta, relatează MailOnline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.7]

aeroport liverpool

Cu porcul tăiat în bagajele de cală, alertă pe aeroportul din Liverpool din cauza sângelui care curgea

omorata topor

Și-a omorât iubita cu toporul, apoi a îngropat-o în pădure: ”Era ca o scenă dintr-un film”